UPDATE: Vestea despre moartea artistului Mihai Constantinescu a fost infirmată de medici

UPDATE: Informația că Mihai Constantinescu ar fi murit a apărut în presa mondenă din România astăzi, 27 septembrie 2019 și a fost mediatizată de mai multe site-uri jurnalistice din țară. Știrea a fost însă infirmată de ziarul Libertatea care a obținut detalii despre starea artistului de la purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița.

Inițial, moartea lui Mihai Constantinescu a fost anunţată într-o postare pe Facebook de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România.

Potrivit sursei citate, Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie din București și o apropiată a familiei, a declarat că starea de sănătate a artistului se îmbunătățește.
Citeşte întreaga ştire: Noi detalii despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu. Monica Pop: „Este într-un progres, față de acum trei-patru luni”.

Mihai Constantinescu a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient de către soția sa, Simona Secrier, în propria locuință. Medicii sosiți de urgență la fața locului au început manevrele de resuscitare. Ulterior, Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardiorespirator, a fost transportat la spital, acolo unde a intrat în comă.

În ultimele 4 luni, artistul a mai suferit încă două stopuri cardiace.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

ȘTIREA INIȚIALĂ:

A încetat din viață vineri, 27 septembrie 2019, la vârsta de 73 de ani, celebrul artist român Mihai Constantinescu, după 4 luni de comă pe patul spitalului.

Artistul avea de multă vreme probleme cu inima, trecând în trecut prin niște operații dificile. El a fost internat de urgență la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București în ziua de 13 mai 2019, după ce fusese găsit inconștient de către soția sa, Simona Secrier, în propria locuință. Medicii sosiți de urgență la fața locului au început manevrele de resuscitare. Ulterior, Mihai Constantinescu, care suferise un stop cardiorespirator, a fost transportat la spital, acolo unde a intrat în comă.

În ultimele 4 luni, artistul a mai suferit încă două stopuri cardiace și a intrat în moarte cerebrală.

Mihai Constantinescu s-a născut la București, în ziua de 4 ianuarie 1946.

Conform site-ului Wikipedia, artistul român a absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. În anul 1972, termină Școala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa „Păpușa”.

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări sunt făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu îl remarcă la una din audițiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

Mihai Constantinescu a făcut parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu și Marius Țeicu. În anul 1999 editează în format single „Iubiți și câinii vagabonzi”. În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu.

A efectuat turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în SUA și în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primește Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare „O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii și Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din șlagărele lansate în trei decenii.