Doliu într-o familie de români din Italia, tatăl a doi copii a murit după ce s-a învoit de la serviciu pentru că se simțea rău

Un bărbat român în vârstă de 54 de ani din localitatea Finale Nell’ Emilia, provincia Modena, din Emilia-Romagna, a murit la volanul mașinii sale cu care s-a izbit de gardul de protecție al șoselei în timp ce se îndrepta spre casă. Bărbatul plecase mai devreme de la serviciu pentru că se simțea rău, relatează Il Resto del Carlino.

Victima locuia de mai mulți ani împreună cu soția și cu cei doi copii la Finale. Lucra într-o companie din Sala Bolognese, în apropierea orașului Bologna și ieri, miercuri, 11 martie, cu o oră înainte de sfârșitul programului, și-a anunțat superiorii că nu se simte prea bine și că intenționează să plece mai devreme de la serviciu.

Nimeni nu și-a închipuit că bărbatul român nu va mai ajunge niciodată acasă și că starea de rău pe care o avea îi va provoca moartea. Când se afla pe șoseaua de centură a orașului el a pierdut controlul volanului și s-a izbit de gardul de protecție de pe marginea drumului. Impactul nu a fost unul violent deoarece mașina se deplasa cu viteză moderată, dar când primii oameni s-au oprit la locul accidentului corpul bărbatului era nemișcat, sprijinit de volan și victima nu părea să mai respire.

Echipajul medical de la 118 sosit cu o ambulanță în ajutorul românului nostru nu i-a mai putut salva viața, ci doar să constate decesul acestuia.

Și pentru ca situația să fie și mai dramatică, soția bărbatului se întorcea de la serviciu exact pe același traseu cu al soțului ei, iar când a ajuns în dreptul accidentului a recunoscut mașina lovită de gardul de protecție. La vederea acesteia femeia s-a oprit și așa a aflat îngrozită ceea ce tocmai se întâmplase cu soțul ei. Scena a fost una sfâșietoare, scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii locali, sub comanda lui Fabio Ferioli, au aflat ulterior de la angajatorul românului că bărbatul avea ieri dureri în piept și o stare generală de rău, prin urmare a solicitat posibilitatea de a pleca mai devreme de la lucru. „Ne-am gândit că era răcit sau că avea vreo indigestie. Era un bărbat în putere, sănătos, cine s-ar fi gândit la asta?”, au declarat colegii bărbatului.

Vestea morții românului nostru, care era foarte cunoscut și respectat la Finale Emilia, a stârnit o tristețe profundă în toată comunitatea. Ieri el se îndrepta spre casa unde îl așteptau doi copii mici, dar, din nefericire, tăticul lor nu va mai ajunge niciodată.

Din respect pentru familie am evitat să menționăm numele victimei. Într-un comentariu de pe o rețea de socializare, o femeie, rudă apropiată a bărbatului român scrie: „Vă rugăm frumos, să nu afle mama lui … că este bătrână, bolnavă și nu are acum posibilitatea să vină pentru că toate granițele sunt închise. Mulțumim pentru înțelegere.”