Italia: îngrijitoare românce acuzate că au murdărit un bătrân cu fecale pe față și i le-au introdus în gură

Un caz terifiant a fost relatat în aceste zile de presa italiană, numeroase publicații au relatat un episod petrecut la un cămin de odihnă pentru bătrâni din Ravenna, unde două îngrijitoare românce au maltratat un pensionar în vârstă de 94 de ani. „Una dintre femei i-a cules fecalele de pe jos, i le-a băgat cu forța în gură și i le-a întins pe față”, scrie agenția de presă ANSA.

Reprezentanții primăriei orașului Ravenna au dispus suspendarea activității căminului de odihnă pentru bătrâni, „Villa Cesarea”, în urma investigațiilor efectuate de poliția locală.

În urma anchetei a rezultat că un bătrân în vârstă de 94 de ani, care nu se putea îngriji de unul singur și avea nevoie de ajutorul personalului, a fost supus la mai multe abuzuri din partea celor care erau plătite tocmai pentru a-l îngriji și ajuta.

Pensionarul nu era hrănit la timp, de multe ori chiar deloc, iar totul a culminat în ziua de joi, 16 mai, când a refuzat anumite activități de igienă personală. În acel moment, înfuriate de rezistența bătrânului, două îngrijitoare românce l-au târât în baie și l-au dezbrăcat cu forța. Una dintre cele două femei a cules de pe jos fecalele bărbatului și i le-a băgat în gură, după care i le-a întins pe toată fața.

Poate nu s-ar fi aflat nimic și violențele ar fi continuat nestingherite în căminul unde bătrânii ar fi trebuit să fie îngrijiți și protejați, dar o a treia îngrijitoare, de origine poloneză, a decis să facă totul public. Ea a fost martoră la scena petrecută în baie și a rămas îngrozită de cele întâmplate. A povestit totul acasă, soțului său, după care a mers la carabinieri și a denunțat faptele petrecute. În aceeași zi și-a dat demisia de la unitatea respectivă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Căminul de bătrâni a fost închis conform unei dispoziții administrative care l-a declarat „un pericol în ceea ce privește protecția sănătății publice”.