Două îngrijitoare românce sunt moștenitoarele averii de un milion de euro a unui italian. Rudele contestă testamentul

Un italian din localitatea Fabriano, provincia Ancona (Marche), decedat în luna martie a acestui an, la vârsta de 66 de ani, a lăsat toată averea celor două îngrijitoare românce care i-au fost alături în ultimii ani din viață. Bunurile se ridică la o valoare de peste un milion de euro. Verișoarele italianului au contestat însă în instanță testamentul: „A semnat când nu era în măsură să înțeleagă ce scria în document”, spun acestea conform publicației Il Resto del Carlino.

Rudele bărbatului au deschis o acțiune în instanță prin care contestă testamentul, iar Tribunalul din Ancona a blocat pentru moment acțiunea de punere în practică a voinței italianului care a decis ca toată averea sa să revină celor două femei care au avut grijă de el în ultima perioadă a vieții sale.

În anul 2018, bărbatul italian, necăsătorit și fără copii, a semnat în fața unui notar testamentul prin care stabilea ca după moartea sa, casa și conturile în numerar să revină îngrijitoarelor românce în vârstă acum de 42 și respectiv 31 de ani.

În luna martie 2020, imediat ce bărbatul a decedat, cele patru verișoare ale sale, în calitate de moștenitoare, au decis să conteste testamentul, cu ajutorul avocatului Luigi Fiori. Între timp au avut loc verificări și s-a constatat că actul este perfect legal și autentic, iar beneficiarele de drept a averii italianului sunt conform dorinței acestuia femeile românce. Verișoarele defunctului au cerut însă blocarea bunurilor până la sentința finală a tribunalului.

„Argumentăm această cerere – a explicat avocatul Luigi Fiori – deoarece avem convingerea că testamentul a fost semnat când testatorul (persoana care face testamentul – n.r.) nu era în deplinătatea facultăților mintale și nu avea capacitatea să înțeleagă ceea ce a semnat.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru moment, cele două femei românce vor trebui să mai aștepte pentru a se bucura de averea moștenită de la bărbatul pe care l-au îngrijit, iar acest lucru va depinde numai de decizia judecătorilor care vor trebui să stabilească dacă italianul era conștient atunci când a semnat testamentul.