Două medalii de aur câștigate de o gimnastă româncă la Cupa Mondială! Antrenată chiar de mama sa

Sabrina Voinea intră în istoria României la doar 15 ani, ea a câștigat două medalii de aur într-o singură zi!

La Cupa Mondială de la Doha (Qatar) imnul României s-a intonat pentru ea la finalele de sol și bârnă, ambele câștigate sâmbătă, 4 martie 2023.

La bârnă, sportiva din România a fost urmată de Anna Lashchevska din Ucraina, iar pe locul trei s-a aflat Emma Leonie Malewski din Germania.

După ce a luat primul loc la bârnă, Sabrina Voinea a luat medalia de aur și la finala de la sol. Pe podium au mai urcat Chiaki Hatakeda (Japonia)şi Breanna Scott (Australia).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sabrina este cea mai tânără gimnastă a competiției de la Doha.

„Bună seara! Sunt foarte încrezătoare și îmi doresc foarte mult să adun puncte și să mă calific la Olimpiada din 2024 de la Paris. Îi mulțumesc foarte mult Nadiei Comăneci și Doamne ajută la cât mai multe medalii.

Vă promit că anul acesta o să fiu campioană mondială și europeană. Le mulțumesc tuturor care îmi sunt alături. Medaliile acestea sunt foarte importante pentru mine, sunt la fel de importante ca medalia de la sărituri de la Campionatul European.

O să mă adun, o să trag de mine la antrenamente, o să fac cât mai multe repetări corecte și o să vin cu aurul olimpic acasă. Doamne ajută! Vă mulțumesc! Seară frumoasă”, a transmis Sabrina Voinea citată de ProSport.

Sabrina este antrenată de mama sa, Camelia Voinea, în vârstă de 53 de ani, fostă gimnastă de performanță

Camelia Voinea a câștigat medalia de argint la Olimpiada de la Seul, din 1988.