Două polițiste din Italia s-au căsătorit. „Doar iubirea contează. Și libertatea!”

Porzia Cazzato și Annamaria Capraro, două femei, agente la Poliția Locală din Bari, și-au unit destinele în cadrul unei ceremonii oficiate de primarul orașului, Antonio Decaro.

Evenimentul a avut loc în sala de căsătorii din Largo Fraccacreta, unde cele două mirese au spus „da” îmbrăcate în uniforme de gală.

443699105_1009799990511797_2391678493511036263_n
Sursa foto: Antonio Decaro/Facebook

Primarul Antonio Decaro a subliniat importanța acestui moment printr-o postare pe rețelele de socializare:

„Doar iubirea contează. În acești ani, am fost onorat să fiu primarul unui oraș care a ales să susțină întotdeauna iubirea în toate formele sale. Și libertatea. Lucru deloc de la sine înțeles.”

Decaro a continuat: „Astăzi am purtat eșarfa tricoloră pentru a uni civil Porzia și Annarita, două agente din cadrul Poliției Locale, care sunt mândre de uniformele lor, așa cum și noi suntem mândri de ele.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul a evidențiat, de asemenea, semnificația acestui eveniment în contextul recentelor discuții despre drepturile comunității LGBTQIA+:

„În privirile lor, în ochii mândri ai familiilor și prietenilor lor, se află cel mai bun răspuns pentru cei care, acum câteva zile, nu au semnat declarația pentru promovarea politicilor europene în favoarea comunităților LGBTQIA+, prezentată pe 17 mai, cu ocazia zilei internaționale împotriva homofobiei și transfobiei.

De o parte sunt cei care se tem de libertate și iubire, iar de cealaltă parte sunt Porzia și Annarita, care își trăiesc iubirea și, de azi, sunt o familie și în ochii orașului Bari.”

Fotografiile de la ceremonie au fost distribuite pe pagina de socializare a primarului, unde au adunat numeroase comentarii și felicitări. Printre acestea, un comentariu a adus în discuție drepturile viitoare ale cuplurilor LGBTQIA+:

„Printre noile drepturi ale cuplurilor LGBTQIA+, cred că ar trebui să existe facilități pentru adopția copiilor care caută de ani de zile o familie și care, din diverse motive, suferă în orfelinate.

Felicitări cuplului de mirese! Le doresc tot binele din lume! Poate, într-o zi, vor putea adopta unul sau mai mulți copii.”