Italia: Două regiuni trec în zona galbenă din 14 februarie. Cinci regiuni sunt în zona portocalie

De luni, 14 februarie, regiunile Sicilia si Molise vor trece în zona galbenă. Doar Basilicata și Umbria vor rămâne în zona albă, dar diferențele între zona galbenă și cea albă sunt aproape inexistente.

De luni, 14 februarie, Sicilia va trece din zona portocalie în zona galbenă, iar Molise din zona albă în zona galbenă. Așa a decis ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, în urma publicării datelor epidemiologice din săptămâna care tocmai s-a încheiat.

Prin urmare, doar Basilicata și Umbria rămân în zona albă. Celelalte regiuni din zona galbenă sunt Calabria, Campania, Emilia-Romagna, Lazio, Liguria, Lombardia, Trentino-Alto Adige, Puglia, Sardinia, Toscana și Veneto. În zona portocalie se află cinci regiuni: Abruzzo, Friuli Venezia Giulia, Marche, Piemont și Valle d’Aosta, în timp ce nicio regiune nu se află în zona roșie.

Trebuie spus că, în practică, nu există diferențe între zonele albe și galbene de câteva săptămâni. Singura măsură, cea care viza obligativitatea purtării măștilor în aer liber, care anterior se aplica doar în zona galbenă și care din ziua de Crăciun era impusă și în zona albă,  nu mai este valabilă în toată Italia din data de 11 februarie.

În zonele portocalii singurele diferențe sunt între persoanele vaccinate și cele nevaccinate. Persoanele fără Green Pass sau doar cu Green Pass de bază se pot deplasa în altă comună sau regiune (sau provincie autonomă) „doar pentru muncă, necesitate, sănătate sau pentru servicii nesuspendate, dar indisponibile în propria localitate.” Pe de altă parte, persoanele aflate în posesia unui Green Pass „consolidat”, obținut în cele șase luni de la finalizarea ciclului de vaccinare sau după rapel (a treia doză), nu sunt supuse restricțiilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI