Italia: Două românce și un italian acuzați de violențe fizice și psihice împotriva bătrânilor pe care îi îngrijeau

Două femei de origine română, care lucrau ca îngrijitoare la căminul de bătrâni „Ospedale Santo Spirito” din Cortemilia (Piemonte), sunt acuzate alături de un bărbat italian că au folosit metode violente care au afectat fizic și psihic persoanele vârstnice găzduite în instituția respectivă. Cei trei angajați sunt cercetați pentru maltratare și rănire. Împotriva lor sunt imaginile înregistrate de camerele video ascunse.

Investigațiile coordonate de Procuratura din Asti au durat mai multe luni

În urma unor sesizări, în căminul de bătrâni au fost instalate camere video ascunse care au surprins episoade repetate de abuz și violență împotriva oaspeților vârstnici cu vârste cuprinse între 78 și 98 de ani, în multe cazuri neputincioși și absolut incapabili să se apere.

Vinovați de tratamentul inadecvat aplicat bătrânilor sunt două îngrijitoare românce și un angajat italian

Persoanele în vârstă au fost în mod regulat pălmuite și lovite, în unele cazuri împinse din scaunele cu rotile din care cădeau fără să se poată ridica de la pământ de unele singure, ridiculizate și insultate. În cursul anchetei începută în octombrie anul trecut, au fost constatate peste cincizeci de cazuri de violență.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei trei angajați au fost trimiși în judecată pentru maltratare și rănire și declarați sub arest la domiciliu.

În video de mai jos, publicat de Cuneodice.it, imagini cu violențele la care erau supuși bătrânii: