Două românce din Italia au înșelat un bătrân cu aproape 200.000 de euro

Escrocheria a început în luna iulie 2018, într-un bar din orașul italian Ravenna (Emilia-Romagna), unde un pensionar italian, care a lucrat în rândul forțelor de ordine și are peste 70 de ani, a cunoscut două femei românce care s-au prezentat ca fiind verișoare.

Cei trei au schimbat câteva vorbe și, apoi, fiecare a plecat pe drumul său. După câteva zile, însă, s-au revăzut în același bar, iar una dintre cele două românce, în vârstă de 37 de ani, a început să-i spună bătrânului trista sa poveste de viață, susținută și de verișoara ei, care are 30 de ani.

Potrivit publicației italiene Il Resto del Carlino, românca de 37 de ani a avut și un raport intim cu pensionarul, așa cum a mărturisit chiar el în plângerea depusă. Iar acest fapt, împreună cu povestea dramatică a femeii, l-au făcut să se lase sensibilizat și să-i doneze sau să-i împrumute acesteia, în numai trei luni, suma totală de 193.000 de euro.

Prima donație a fost de 18.000 de euro, a mai mărturisit victima, sumă de care conaționala noastră i-a spus bătrânului italian că ar fi avut nevoie pentru a-și putea lua fiica de la fostul soț.

Au urmat apoi alte donații și sume împrumutate care erau justificate de româncă prin tentativa de a vinde un teren deținut de aceasta în România și pe care, inițial, s-ar fi oferit să-l cumpere un italian pentru suma de 180.000 de euro. La scurt timp după aceea, un alt italian i-ar fi oferit 350.000 de euro pentru același teren și a făcut-o astfel, spunea ea, să anuleze contractul cu primul italian.

Următoarea înșelătorie a fost pusă în practică atunci când, după spusele româncei, aceasta a încercat să finalizeze vânzarea terenului, dar a descoperit că conturile sale bancare i-au fost blocate din cauza unei datorii în valoare de 27.000 de euro ca urmare a unui credit imobiliar făcut de fostul soț. Și, bineînțeles, pensionarul italian i-a împrumutat cei 27 000 de euro pentru a rezolva și această problemă.

Șirul problemelor din viața româncei și a solicitărilor financiare făcute către bătrân nu s-au terminat acolo însă. După diferite alte presupuse complicații care au apărut în vânzarea respectivă, româncele au spus în cele din urmă că a apărut un nou cumpărător, de această dată un cetățean german, care era dispus să plătească suma de 390.000 de euro pentru a intra în posesia acelui teren.

Abia atunci pensionarul italian a început să-și pună unele întrebări, ajutat fiind și de un membru al familiei, și a reușit astfel să refuze ulterioare solicitări de bani din partea celor două femei, dar și să depună plângere la carabinieri împotriva lor.

Așa se face că, după o anchetă detaliată efectuată de carabinieri, sub conducerea procurorului Cristina D’Aniello, cele două femei au ajuns să fie trimise în judecată pentru complicitate la înșelătorie.

Românca de 37 de ani urmează să apară în fața judecătoarei Roberta Bailetti peste o săptămână, inculpata alegând calea unui proces prescurtat pentru a obține o pedeapsă mai mică. Presupusa verișoară a acesteia, în schimb, este de negăsit momentan, mai scrie sursa citată.