Două românce din Italia au înșelat un bătrân cu aproape 200.000 de euro

Escrocheria a început în luna iulie 2018, într-un bar din orașul italian Ravenna (Emilia-Romagna), unde un pensionar italian, care a lucrat în rândul forțelor de ordine și are peste 70 de ani, a cunoscut două femei românce care s-au prezentat ca fiind verișoare.

Cei trei au schimbat câteva vorbe și, apoi, fiecare a plecat pe drumul său. După câteva zile, însă, s-au revăzut în același bar, iar una dintre cele două românce, în vârstă de 37 de ani, a început să-i spună bătrânului trista sa poveste de viață, susținută și de verișoara ei, care are 30 de ani.

Potrivit publicației italiene Il Resto del Carlino, românca de 37 de ani a avut și un raport intim cu pensionarul, așa cum a mărturisit chiar el în plângerea depusă. Iar acest fapt, împreună cu povestea dramatică a femeii, l-au făcut să se lase sensibilizat și să-i doneze sau să-i împrumute acesteia, în numai trei luni, suma totală de 193.000 de euro.

Prima donație a fost de 18.000 de euro, a mai mărturisit victima, sumă de care conaționala noastră i-a spus bătrânului italian că ar fi avut nevoie pentru a-și putea lua fiica de la fostul soț.

Au urmat apoi alte donații și sume împrumutate care erau justificate de româncă prin tentativa de a vinde un teren deținut de aceasta în România și pe care, inițial, s-ar fi oferit să-l cumpere un italian pentru suma de 180.000 de euro. La scurt timp după aceea, un alt italian i-ar fi oferit 350.000 de euro pentru același teren și a făcut-o astfel, spunea ea, să anuleze contractul cu primul italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Următoarea înșelătorie a fost pusă în practică atunci când, după spusele româncei, aceasta a încercat să finalizeze vânzarea terenului, dar a descoperit că conturile sale bancare i-au fost blocate din cauza unei datorii în valoare de 27.000 de euro ca urmare a unui credit imobiliar făcut de fostul soț. Și, bineînțeles, pensionarul italian i-a împrumutat cei 27 000 de euro pentru a rezolva și această problemă.

Șirul problemelor din viața româncei și a solicitărilor financiare făcute către bătrân nu s-au terminat acolo însă. După diferite alte presupuse complicații care au apărut în vânzarea respectivă, româncele au spus în cele din urmă că a apărut un nou cumpărător, de această dată un cetățean german, care era dispus să plătească suma de 390.000 de euro pentru a intra în posesia acelui teren.

Abia atunci pensionarul italian a început să-și pună unele întrebări, ajutat fiind și de un membru al familiei, și a reușit astfel să refuze ulterioare solicitări de bani din partea celor două femei, dar și să depună plângere la carabinieri împotriva lor.

Așa se face că, după o anchetă detaliată efectuată de carabinieri, sub conducerea procurorului Cristina D’Aniello, cele două femei au ajuns să fie trimise în judecată pentru complicitate la înșelătorie.

- Continuarea după publicitate -

Românca de 37 de ani urmează să apară în fața judecătoarei Roberta Bailetti peste o săptămână, inculpata alegând calea unui proces prescurtat pentru a obține o pedeapsă mai mică. Presupusa verișoară a acesteia, în schimb, este de negăsit momentan, mai scrie sursa citată.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20