Două românce, soacră și noră, au deschis în Italia un magazin de panificație: „Avem clienți de diferite naționalități”

Un nou magazin românesc s-a deschis în Italia, mai exact la Cuneo, în regiunea Piemont. Este un magazin de panificație, situat pe Corso Nizza, nr. 55 și este condus de două femei, soacră și noră, Beatrice și Loredana Agignoaiei.

Se numește „Brezel da Sara”, iar numele afacerii îi este dedicat fetiței Loredanei, Sara, în vârstă de 3 anișori, informează Targatocn.

Din magazin se pot cumpăra următoarele produse: pâine, focaccia (pâine pufoasă la interior și crocantă la exterior, cu ulei de măsline) pizza și produse de patiserie precum biscuiți cu ciocolată și ștrudel cu mere.

Imagine din magazinul „Brezel da Sara” din Cuneo. Sursa foto: Targatocn.it

Dar vedeta incontestabilă a unității de panificație e un produs prea puțin cunoscut de italieni: covrigul brezel (bretzel), unul dintre cele mai vechi simboluri tradiționale din bucătăria germană! Acești covrigi sunt foarte populari și în țara noastră, astfel încât „la noi se găsesc peste tot și se mănâncă atât de des precum se mănâncă focaccia în Italia”, au declarat Loredana (nora) și Beatrice (soacra).

Ingredientele pentru covrigii brezel sunt puține și simple, așa cum se întâmplă adesea pentru cele mai bune rețete: făină, sare, zahăr, ulei, apă și drojdie. Conaționalele noastre prepară diferite tipuri, presărați pe deasupra cu sare sau cu semințe de floarea soarelui, cu susan, mac și chiar cu nutella.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Imagine din magazinul „Brezel da Sara” din Cuneo. Sursa foto: Targatocn.it

Loredana, în vârstă de 31 de ani, și soacra ei Beatrice, de 52, se trezesc în fiecare dimineață la ora 4:00 pentru a-și prepara produsele și a le servi numeroșilor clienți: „Vin mulți români, dar și italieni, albanezi. Pe scurt, de orice naționalitate!”, au spus ele.