Două trenuri de călători s-au ciocnit lângă Milano, 4 persoane rănite

Două trenuri de călători s-au ciocnit în această seară de 28 martie, în nordul Italiei, la Inverigo, în apropiere de Milano pe linia Milano-Asso. Accidentul a fost cauzat de plecarea pe culoarea roșie a semaforului a convoiului spre Canzo-Asso. Mecanicul de locomotivă a frânat brusc, fără a reuși să evite impactul cu trenul care mergea în direcția opusă, de la Erba spre Milano. Patru persoane au fost rănite.

Trenul de călători plecat din Milano la ora 17:38, s-a ciocnit în gara din Inverigo cu un altul, care circula din direcție opusă. Mecanicul de locomotivă nu a respectat culoarea roșie a semaforului. Din fericire, ambele garnituri aveau viteză redusă, ceea ce a făcut ca impactul să nu aibă urmări dintre cele mai grave. Două vagoane au deraiat și patru persoane printre care și mecanicul de locomotivă au fost rănite, din fericire nu foarte grav.

Trei ambulanțe, un elicopter și o altă mașină de asistență medicală au sosit la fața locului. Linia feroviară a fost închisă de la gara Arosio la Inverigo.

Inverigo, accident feroviar. Foto: Corriere della Sera
Inverigo, accident feroviar. Foto: Corriere della Sera
Inverigo, accident feroviar. Foto: Corriere della Sera
Distribuie acest articol