Două zboruri Wizz Air pentru și din Italia au fost anulate din cauza impactului avionului cu o pasăre

Zborurile Wizz Air W6 3613 de la Suceava la Bologna şi W6 3762 de la Bologna la Craiova, programate marţi, au fost anulate din cauza impactului avionului cu o pasăre, relevat cu ocazia unei inspecţii tehnice neprogamate a aeronavei, au anunţat reprezentanţii companiei, citați de Ziarul Financiar.

Avionul a lovit la aterizare o pasăre cu unul dintre motoare, iar normele de securitate impuneau ca acesta să fie supus unei inspecţii tehnice a aeronavei de către personal calificat.

„Toţi pasagerii au fost contactaţi şi li s-au oferit varianta rambursării complete sau posibilitatea reprogramării gratuite pe zboruri WIZZ alternative, vouchere pentru alimente şi cazare, în conformitate cu reglementările UE în vigoare şi politicii Wizz Air”, au transmis reprezentanţii companiei aeriene.

Wizz Air, Tarom şi Air Bucharest sunt singurele companii care operează zboruri pe aeroportul din Suceava. Pe aeroportul din Craiova decolează şi aterizează doar aeronave ale companiei Wizz Air.

În condițiile în care Wizz Air anulează zborul dumneavoastră, site-ul oficial al companiei aeriane vă asigură de următoarele posibilități:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În cazul anulării zborului dumneavoastră, în conformitate cu Regulamentul (EC) nr. 261/2004 (Regulamentul) de stabilire a unor norme comune în materie de compensație și de asistență pentru pasageri în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor, aveți următoarele opțiuni:

  1. Vă vom face o nouă rezervare pentru un zbor operat de Wizz Air sau de altă companie aeriană care oferă condiții de transport comparabile, pentru ca dumneavoastră să ajungeți cât mai repede posibil la destinația finală. Opțiunea este valabilă în funcție de numărul de locuri disponibile.
  2. Vă vom returna prețul total achitat pentru zborul anulat, inclusiv pentru zborul de întoarcere, dacă este cazul.
  3. Vom credita contul dumneavoastră Wizz Air cu valoarea totală a plății dumneavoastră, plus 20% din prețul achitat pentru zborul anulat (inclusiv pentru sectorul de retur, dacă este cazul). Acest credit va putea fi utilizat pentru achiziționarea oricărui zbor Wizz Air.”

Pentru mai multe informații în caz de anulare, întârziere, modificări orare, eventualele rambursări și compensații privind zborurile Wizz Air, puteți consulta site-ul oficial al companiei de Informații și servicii.