Dramă a singurătății în Italia: cadavrul unei femei găsit în casă după mai bine de doi ani de la moartea sa

Un caz greu de imaginat a avut loc la Como, în regiunea Lombardia, unde o femeie a fost găsită în casă la doi ani după ce a decedat. Fără rude și prieteni, nimeni nu i-a bătut la ușă în tot acest timp. Trupul mumificat a fost găsit pe un scaun din sufragerie, menționează La Repubblica.

Marinella Beretta, 70 de ani, locuia într-o vilă mică, de pe via Comum Oppidum, de la periferia orașului. Ea vânduse casa unui elvețian, dar cu drept de a locui până la moarte.

Vecinii l-au sunat pe noul proprietar pentru că vântul a provocat mai multe daune la copacii din grădina vilei și astfel au descoperit în casă trupul fără viață al femeii, într-o stare avansată de descompunere. După primele verificări pare că era moartă de peste doi ani.

Marinella era originară din Erba, nu avea rude, prieteni și nici cunoscuți apropiați. Doi ani de zile nimeni nu i-a bătut la ușă și nimeni nu a căutat-o. Vecinii, nemaivăzând-o, credeau că s-a mutat.

Îngrijorați de niște plante nesigure din grădina neîngrijită, care ar fi putut provoca pagube și convinși că în casă nu este nimeni, au luat legătura cu noul proprietar, un cetățean elvețian care plătea regulat doamnei banii pentru vânzare, dar care, a explicat el, nu a mai putut să o contacteze de câteva luni bune.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a sunat la ușă și cum nu a primit niciun răspuns a sunat la poliție. Agenții, odată intrați în locuință, au descoperit pe un scaun din salonul casei trupul mumificat al femeii.

Prima ipoteză este că pensionara a murit în urmă cu doi ani, din cauze naturale. Ultima dată a fost văzută în septembrie 2019. Urmează ca procurorul să decidă dacă va fi efectuată autopsia.