Drama unei badante românce din Italia: Bătrâna pe care o îngrijea a murit înecată

În seara zilei de sâmbătă, 3 iunie, o femeie a fost găsită înecată în canalul artificial de apă Brentella, din localitatea Volpago del Montello, provincia Treviso (Veneto). Dirce Girardi, în vârstă de 91 de ani, și-a părăsit locuința în momentul în care îngrijitoarea ei româncă se afla la duș. Nu s-a mai știut nimic de ea până când a fost găsită decedată, câteva ore mai târziu, informează Il Gazzettino.

Mariana Antoniu, care o îngrijea pe Dirce de aproximativ patru ani, a povestit că femeia a dispărut din casă după ce ea a intrat la duș.

Când s-a întors din baie, Dirce nu mai era de găsit, însă Mariana inițial nu s-a îngrijorat prea tare, presupunând că femeia a mers să-și viziteze vecinii, așa cum obișnuia să facă deseori. Cu trecerea orelor, însă, badanta româncă a început să se îngrijoreze. Mariana a căutat-o pe pensionară prin vecini, apoi a sunat pe la alte persoane cunoscute, însă fără niciun rezultat.

Peste câteva ore, trupul neînsuflețit al bătrânei urma să fie văzut de niște trecători în canalul Brentella, zona străzii Fra Giocondo. Încă nu este clar cum a ajuns femeia în apă, însă primele constatări exclud o moarte violentă. Corpul femeii se află acum la morga din Montebelluna, în așteptarea unei autopsii care să stabilească cauzele decesului.

1200-2023060410723 (10)
Dirce Girardi. Sursa foto: Il Gazzettino

În casa pensionarei, îngrijitoarea Mariana Antoniu este învăluită în tristețe. 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Îmi pare rău, nu-mi găsesc cuvintele” – spune ea cu vocea frântă de durere. „Era o doamnă veselă și eu, în rolul meu, încercam să-i aduc un pic de alinare. Ca toți oamenii, avea momente bune și momente proaste, dar era o femeie cu o voință și determinare puternică. Îi plăcea să se plimbe și să aibă grijă de plantele ei. Era educată și foarte amabilă cu vecinii.”

Apoi reface acele ultime momente: „M-am dus să fac un duș și ea a ieșit din casă. Știam că se duce din când în când la vecini, așa că nu m-am îngrijorat imediat. Dar apoi au trecut orele și am început să sun câțiva cunoscuți, dar finalul a fost așa cum a fost, cel mai urât, cel mai teribil. Nu ne așteptam la asta. Suntem șocați – repetă ea – suntem toți șocați”.

Drama este împărtășită și de fiica lui Dirce, Teresa Tommasel, care își amintește de mama sa cu lacrimi în ochi:

„Era o femeie foarte luptătoare și puternică. Îi plăcea să aibă grijă de tot, de ea, de casă, de grădină, de tot. Era creativă.” Dirce Girardi lasă în urmă și doi nepoți, Linda, în vârstă de 32 de ani și Andrea, în vârstă de 20 de ani.

Teresa adaugă: „A fost întotdeauna foarte prezentă pentru nepoții ei. Pentru Linda a fost ca o a doua mamă, iar deși Andrea trăiește un pic mai departe, ea a fost întotdeauna prezentă pentru el.”

Comunitatea din Volpago del Montello este șocată și în doliu după tragicul incident.

În încheiere, cu vocea tremurândă și ochii plini de lacrimi, Mariana Antoniu a mărturisit: „Nu există cuvinte pentru a descrie durerea pe care o simțim. Am pierdut o femeie puternică, veselă și plină de viață. Îmi pare atât de rău… nu cred că voi putea vreodată să uit acest incident tragic.”

Toți cei care au cunoscut-o pe Dirce Girardi o descriu ca pe o femeie iubitoare, puternică și grijulie. Ea a lăsat în urmă o comunitate în doliu și o familie distrusă de durere.

Distribuie acest articol