Drama unei badante române din Italia, Mirela a murit după o perioadă de depresie profundă

O româncă în vârstă de 51 de ani, care lucra ca îngrijitoare de bătrâni la Udine, în nordul Italiei, a fost găsită moartă astăzi, duminică, 25 iulie, de fata bătrânei pe care o îngrijea.

„Mirela este victima a ceea ce numim Sindromul Italia, după mulți ani lucrați ca îngrijitoare a intrat într-o depresie puternică și ieri a decis că e mai bine să ne părăsească pentru totdeauna”, ne-a spus la telefon sora conaționalei noastre.

O dramă, după o perioadă în care Mirela nu s-a simțit bine din punct de vedere psihic. A început să aibă probleme în perioada carantinei, când a trebuit să stea mult timp în casă alături de bătrâna pe care o îngrijea, fără posibilitatea de a ieși pentru a se relaxa și a beneficia de timp liber numai pentru ea.

Sora ei ne-a povestit că vorbeau foarte mult la telefon și Mirela îi mărturisea că auzea voci și că pe stradă i se părea că e urmărită și toată lumea se uita urât la ea. Se izola, se ascundea și nu mai voia să vorbească cu nimeni.

La ultimul loc de muncă lucra de aproximativ 3 ani și jumătate, dar anterior mai lucrase timp de 11 ani pentru alte familii. Bătrâna era bună, blândă și protectoare cu ea, iar fiica pensionarei, dându-și seama de problemele Mirelei, i-a propus să meargă împreună la un psiholog. Propunere refuzată categoric de Mirela, care nu-și dădea seama, probabil, de gravitatea depresiei care îi măcina sufletul și mintea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toate astea până ieri seară, când fiica bătrânei a mers în vizită și a găsit-o pe mama sa singură, așezată pe fotoliu din sufragerie. De îngrijitoare, nici urmă! A sunat la carabinieri, la spital și a căutat-o prin tot orașul, dar abia astăzi a găsit-o, în jurul orei 11:00. Mirela era fără viață, la ultimul etajul al blocului, unde sunt niște boxe pentru depozitat materiale. Depresia profundă pe care a trăit-o în ultimul timp a afectat-o în mod extrem de grav. O boală care în cele din urmă a ucis-o.

Principala cauză a depresiei a devenit în aceste timpuri stresul de la locul de muncă, spun experţii. Multe persoane însă se tem să ceară ajutorul unui specialist, din cauza prejudecăţilor.

Pentru a primi ajutor în ameliorarea simptomelor depresiei este nevoie însă de consultul unui specialist, de preferat medic psihiatru, care va pune un diagnostic și va prescrie medicamentele necesare.

Discuțiile cu rudele, cu membrii familiei sau cu alte persoane apropiate pot fi de ajutor până la un anumit punct, dar când suferința persistă și se agravează este absolut necesar ajutorul unui medic specialist.

@rotalianul