Drama unei familii de români care muncește în străinătate pentru a-și construi casă. Locuința lor a fost mistuită de flăcări de două ori într-un an

O familie din județul Bistrița-Năsăud, care muncește în străinătate pentru a-și construi o casă în România, trăiește un coșmar după ce locuința lor a fost mistuită de flăcări pentru a doua oară în numai un an de zile.

Potrivit Știrile Pro TV, incendiul s-a produs în localitatea Domnești din județul Bistrița-Năsăud, unde fumul gros a alertat imediat localnicii, care au sunat la 112.

Până la sosirea pompierilor, flăcările cuprinseseră deja întregul acoperiș al casei. Vecinii, speriați că vâlvătaia s-ar putea extinde la locuințele lor, au sărit în ajutor.

Una dintre vecine a descris scenele dramatice: „Am ieșit la poartă și ginerele meu a văzut un fum foarte gros. La tavan era un fum foarte mare negru, flăcările în partea dreaptă. Am întrebat să nu fie butelii, să fie oameni în casă, am evacuat pe toată lumea.”

Din păcate, aceasta nu este prima oară când familia se confruntă cu un astfel de dezastru, mai spun vecinii, deoarece casa respectivă a luat foc și anul trecut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Bărbatul meu și cu alții cărau apă de la fântână și stingeau, aruncau apă. Le-a mai ars în trecut, anul trecut și acum din nou”, a mai spus vecina.

Un alt localnic a adăugat: „Au început să cadă fire și am încercat pe cât posibil să ajutăm cu găleți ce am avut la îndemână să ajutăm. Probabil un scurt circuit.”

Intervenția promptă a pompierilor de la ISU Bistrița-Năsăud a prevenit o tragedie și mai mare. Paul Seserman, reprezentant al ISU, a declarat:

„Când am ajuns la locul intervenției focul se manifesta generalizat la acoperișul casei și parterul casei de locuit, cu pericol de extindere la locuințele învecinate. Am lichidat incendiul fără victime.”

Horia Petruț, edilul comunei Mărișel, a precizat că „Bănuim că este un scurt circuit.”

Deși pagubele sunt considerabile, cauza exactă a incendiului urmează să fie stabilită de anchetatori.

Familia rămâne cu speranța că va putea să-și reconstruiască locuința și să își continue visul început cu greu, prin munca în străinătate.