Drama unei familii din Italia: fetița de 8 ani moartă, mătușa condamnată pentru că i-a provocat decesul

Durere de nedescris pentru o familie din Italia care, într-o perioadă de numai un an și patru luni și-a văzut moartă fetița, iar pe mătușa ei condamnată în tribunal pentru că i-a provocat decesul.

Drama familiei Crețu este relatată de ziarul Il Gazzettino, precum și de alte publicații italiene, și începe la data de 11 august 2021, într-o localitate din provincia Treviso, situată în regiunea Veneto.

Andreea Maria Crețu, 8 ani, împreună cu părinții ei. Foto: tribunatreviso.it

Zinaida, împreună cu soțul Sergiu și cele două fiice ale lor, în vârstă de 8 și 2 anișori, sosiseră în Italia cu numai două săptămâni înainte și locuiau provizoriu în casa surorii ei, Larisa Plotnicu, în vârstă de 30 de ani.

Originari din Republica Moldova, cei doi soți au trăit până atunci în Irlanda, dar la un moment dat au decis să se mute în Italia, mai exact în localitatea Mogliano Veneto din aceeași provincie menționată mai sus.

Sergiu găsise acolo un loc bun de muncă, la o firmă unde era angajat și soțul Larisei, Victor, iar pentru familia Crețu acesta trebuia să fie un nou început, plin de speranță.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din nefericire, visul lor s-a transformat în scrum în dimineața zilei de 11 august de anul trecut, când s-a petrecut tragicul eveniment.

Odată sosită în Italia, familia Crețu a locuit o perioadă de circa două săptămâni la sora Zinaidei, în localitatea Casale sul Sile din provincia Treviso.

Apoi, cei doi soți au găsit o casă de închiriat în Mogliano Veneto și au decis să se mute, doar că în acea zi de marți, Sergiu și Victor se aflau la muncă, iar cele două surori moldovence au rămas să se ocupe singure de mutat.

Ele au încărcat bagajele în mașina Volkswagen Golf a Larisei, care se afla la volan, au pus fetele pe scăunelele speciale pentru mașină și au pornit spre Mogliano Veneto, unde aveau printre altele și o programare la biroul pentru Evidența Populație.

Imagine de la locul accidentului. Foto: ilgazzettino.it

În timp ce mașina Golf se deplasa pe via Nuova Trevigiana din Casale sul Sile, spre centrul localității, într-o curbă situată în dreptul numărului civic 47, s-a izbit frontal de un autoturism Fiat Tipo condus de o italiancă din localitatea Roncade.

 

Impactul violent dintre cele două mașini a provocat un incendiu la mașina Fiat, incendiu stins în scurt timp de un pompier care locuiește în zonă, dar femeia de 50 de ani aflată la volanul autovehiculului a scăpat cu viață, deși rănită.

Tot cu viață au scăpat și Zinaida, sora ei și fetița de 2 anișori, dar Andreea Maria, fetița de 8 ani, a fost strivită de o valiză din portbagajul mașinii.

Andreea Maria Crețu, în vârstă de numai 8 anișori, moartă în Italia. Foto: ilgazzettino.it

Potrivit expertizei tehnice efectuate ulterior în timpul procesului, în urma impactului puternic, valiza s-a deplasat din portbagaj spre bancheta din spate și a comprimat practic scaunul pe care se afla Andreea.

Pompierul intervenit la fața locului a încercat să o salveze pe micuță, dar fără nicio șansă, rănile suferite de acestea fiindu-i fatale în final.

După finalizarea investigațiilor, familia Crețu a decis să o înmormânteze pe Andreea în Mogliano Veneto, mai precizează presa locală.

De asemenea, în cadrul anchetei, polițiștii au stabilit că femeia de 50 de ani din Roncade nu a avut nicio vină în provocarea accidentului, și că cea care a invadat banda din sensul opus de mers a fost Larisa, mătușa fetiței decedate.

Femeia și-a recunoscut vina și a căzut recent de acord cu procuroarea Valeria Peruzzo, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Treviso, să fie condamnată la un an și două luni de închisoare cu suspendare pentru omor rutier (infracțiune introdusă în Codul Rutier din Italia în 2016).

De asemenea, Larisa Plotnicu s-a ales și cu suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de un an și opt luni.