Drama unei femei bolnave de cancer cu speranța la viață negată chiar de mama ei: „Refuză să-mi doneze sânge”

O dramă incredibilă, pe care majoritatea dintre noi nici nu ne-o putem imagina măcar, este trăită de o femeie rezidentă la Milano care a fost dată spre adopție când era foarte mică. Daniela Molinari, în vârstă de 47 de ani, asistentă medicală și mama unei fetițe de 9 ani, este bolnavă de cancer și singura ei speranță la viață este o donație de sânge din partea mamei sale biologice, dar aceasta din urmă refuză să o ajute.

Născută la 23 martie 1973, Daniela a fost lăsată de mama ei la un orfelinat din localitatea Como, în Lombardia, apoi o familie a adoptat-o. Până în urmă cu circa două luni de zile, Daniela nu și-a căutat niciodată mama biologică și n-a fost interesată să știe cine este, dar fiind bolnavă de cancer și descoperind un tratament experimental care i-ar putea salva viața, însă pentru care avea nevoie de o donație de sânge din partea femeii care a adus-o pe lume, a fost nevoită să încerce să dea de urma ei.

Inițial a lansat un apel în presa locală pentru a găsi-o pe această femeie, mesajul ei fiind preluat de foarte multe publicații. Apoi a depus o solicitare și la Tribunalul din Como pentru a fi ajutată în acest sens.

Daniela a publicat poza ei de când era copilă pentru a-și găsi mama. Foto: La Provincia di Como

Daniela are nevoie cu disperare de o doză din sângele ei pentru că tratamentul experimental la care încearcă să obțină accesul funcționează pe baza cartografierii ADN-ului unui părinte. Și, cum ne putem imagina cu toții, nici măcar un străin n-ar putea refuza asta unei alte persoane, o simplă donație de sânge, nu se mai pune vorba de o rudă sau propria mamă.

„Nu-i cer femeii care m-a adus pe lume să-mi spună cine este, nici să o cunosc, dacă ea nu dorește asta. Îi cer doar să se supună unei prelevări de sânge care mi-ar putea salva viața”, spunea femeia în mesajul ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În urmă cu câteva zile, Daniela a fost convocată la Tribunalul din Como pentru a înștiința-o că mama ei biologică a fost găsită. Aceasta are acum în jur de 70 de ani și are alți fii și nepoți, au mai informat-o cei de la tribunal, dar a refuzat să-și doneze sângele pentru a salva viața fiicei sale.

„Am înțeles că citise mesajele mele și s-a recunoscut în poveste, deci se aștepta să fie sunată, dar nu a acceptat să se supună prelevării de sânge. Sunt fără cuvinte, e incredibil”, a declarat apoi Daniela.

„Mă întreb cum dormi tu noaptea, cum poți trăi știind că ai negat, fără să stai pe gânduri, ceea ce ți s-a cerut: o prelevare de sânge sub complet anonimat, organizat după regulile tale și voința ta, care nu ar schimba cu nimic situația din actuala ta viață, pentru că nimeni nu ar ști. Și mie mi-ar permite să-mi cresc fetița, care are doar 9 ani și are dreptul să o aibă pe mama ei alături”, a mai adăugat Daniela.

În final, femeia bolnavă de cancer a ținut să-i transmită un mesaj mamei sale biologice prin intermediul presei locale:

„De când eram copil, te-am apărat mereu spunând că îți eram oricum recunoscătoare fiindcă ai ales să-mi dai viață. Dar acum m-ai distrus complet din punct de vedere emotiv, îmi iei în mod conștient și cu luciditate aceeași viață pe care atunci ai decis să mi-o dai. Încă mai sper să te răzgândești asupra deciziei tale, Tribunalul e pregătit oricum să te ajute”, a încheiat Daniela mesajul către mama ei.