Drama unei femei românce emigrată cu soțul și fiicele în Italia: „M-a făcut să trăiesc 19 ani de infern”

„M-a făcut să trăiesc 19 ani de infern”

Este declarația unei femei românce de 44 de ani în fața judecătorului de la Tribunalul din Viterbo, unde fostul său soț este judecat pentru abuz în familie și violență sexuală.

„El avea chef să facă sex mereu și dacă eu refuzam, îmi spunea că sunt o curvă, că aveam pe altul, până când cedam”, a mai adăugat femeia, citată de site-ul online Tuscia Web.

Femeia a emigrat alături de soțul său și cele două fiice ale lor în Italia în anul 2008 dar erau căsătoriți din 1998, mai scrie sursa citată. Potrivit declarațiilor conaționalei noastre, asistată de avocatul Luigi Mancini, aceasta a fost sechestrată în casă de către soțul său, gelos și posesiv, care o bătea în fiecare zi din orice nimic și o obliga să facă sex cu el în fiecare seară.

Fiica cea mai mare a fostului cuplu, care astăzi are 18 ani, a depus mărturie și ea în aula tribunalului, împotriva tatălui său. Fiica cea mai mică ar fi fost lovită și ea în trecut de tatăl său, care printre altele i-ar fi dat peste mână cu o furculiță, lovitură a cărui cicatrice o mai poartă și acum.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pentru că nu voia cu orice preț să mănânce și pâine, «fără pâine nu se mănâncă», i-a spus și apoi i-a înfipt furculița în mână”, a explicat mama fetiței, care era insultată și lovită zilnic în fața ambelor fete.

Bărbatul acuzat de aceste violențe a încercat să o intimideze pe fosta sa soție chiar și în sala de judecată, ajungând până la punctul în care judecătoarea Silvia Mattei l-a amenințat că îl va scoate afară din aulă. Însă a rămas mut în fața mărturiei depuse de fiica cea mare care, în lacrimi, povestește:

„Scenele erau toate la fel, în fiecare zi el găsea o cale pentru a începe certuri din nimicuri și care se terminau mereu cu bătaie. Mama nu putea nici măcar să-i răspundă că el o bătea. Îi dădea palme, o împingea, o umplea de vânătăi. Mama stătea mereu acasă cu noi, tata nu-i permitea să aibă amice sau amici. Era gelos. Ultima dată când a chemat carabinierii îi striga că o va arunca de la balcon.”

„Dar mama ta ridica mâna asupra tatălui tău?”, întreabă avocatul care-l apără pe bărbatul acuzat de aceste violențe. „Bineînțeles că nu”, răspunde fiica. „Câte lovituri i-a dat mamei tale?”, întreabă avocatul în continuare. Răspunsul fetei a fost unul foarte scurt: „Prea multe.”

„Mă bătea deja în România, când eram gravidă. Apoi, în Italia, a devenit tot mai rău. Tot din cauza geloziei. Îmi interzicea să ies, nu mă lăsa să lucrez, îmi spunea că merg să mă prostituez. Voia să fiu doar soție, cum a fost sora sa și mama sa. Mă obliga să fac sex cu el în fiecare seară. Îmi controla telefonul mobil și se îmbăta în fiecare zi. Mă lovea cu palmele peste față. O dată a trebuit să stau ascunsă în casă 15 zile din cauza vânătăilor. El, în afara casei, era o altă persoană, dar în familie era un chin”, a adăugat femeia care a trecut prin acest infern.

Procesul va fi reluat în data de 6 noiembrie, mai scrie sursa citată.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor: