Drama unei mame românce în Italia și fuga sa disperată pentru a-și proteja fiul. Căutată pentru a depune mărturie

O mamă româncă rezidentă la Viterbo, regiunea Lazio, a ales să fugă în țară împreună cu fiul ei autist pentru a scăpa de partenerul său violent. Bărbatul, și el de naționalitate română, cunoscut consumator de alcool, este acuzat că i-ar fi bătut atât pe ea, cât și pe copil.

În prezent, se face un apel la mama care este în România, de a se prezenta la procesul care are loc în Italia, pentru a relata versiunea sa asupra faptelor, informează Tuscia web.

Din dorința de a scăpa de partenerul violent, femeia l-a denunțat pe acesta la carabinieri și a părăsit Italia, fiind ajutată de o prietenă care lucra ca baristă la un local frecventat de agresor. Prietena a însoțit-o până la stația de autobuz cu destinația România.

Două martore, barista care a ajutat-o pe mamă să fugă și proprietara unui magazin de alimente din apropiere, au depus mărturie în fața instanței.

Se pare că românca s-a împrietenit cu acestea în timpul celor cinci luni petrecute în Viterbo și le-ar fi povestit despre abuzurile la care era supusă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit mărturiilor, victima ar fi fost bătută și izolată, iar bărbatul ar fi refuzat să îi dea bani pentru mâncare, alegând să îi cheltuiască pe alcool și jocuri de noroc.

Martorele au declarat că femeia prezenta semne vizibile de violență și că fiul ei avea o tăietură pe frunte. Există relatări despre amenințări cu moartea și comportament violent manifestat în public de către agresor.

Câteva luni după ce a plecat în România, conaționala noastră ar fi trimis mesaje baristei, afirmând că agresorul o amenința că o va găsi în România și o va ucide pe ea și pe fiul său.

În prezent, autoritățile încearcă să o contacteze pe victimă pentru a obține mărturia sa, deoarece tatăl o acuză că a fugit în România cu copilul. Dacă nu va putea fi contactată procesul va continua până la emiterea unei sentințe.

În sistemul penal italian prezumția de nevinovăție se aplică până la sentința definitivă

Prezumția de nevinovăție care se bazează pe articolul 27 din Constituția Italiei conform căruia o persoană „nu este considerată vinovată până la condamnarea definitivă”.