Drama unei românce care muncește în Italia, fetele ei au fost abuzate ani de zile de propriul tată

Într-un caz șocant, procurorii au dezvăluit că două surori dintr-o comună din județul Iași, în vârstă de 11 și 16 ani, au fost violate în mod repetat de tatăl lor, în timp ce mama era plecată la muncă, în Italia.

Conform celor de la Pro TV, ororile la care au fost supuse tinerele au durat trei ani și au ieșit la lumină doar recent, după ce una dintre fete a avut curajul să-i spună mamei despre faptele tatălui lor.

Când au început abuzurile, cele două surori aveau doar opt și respectiv 13 ani. Ele au dezvăluit la audieri că tatăl lor le agresa și le supunea la raporturi intime.

În acest timp, mama lor se afla la muncă în Italia și tatăl lor ar fi trebuit să aibă grijă de ele.

De teamă și probabil și din lipsa unui adult de încredere în preajma lor, copilele au tăcut și au îndurat ororile la care erau supuse.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Abia în urmă cu câteva zile, fata cea mare a avut curajul să îi destăinuie mamei sale ceea ce s-a întâmplat în absența ei.

Femeia a depus imediat plângere la poliție împotriva soțului ei.

Rezultatele analizei psihologice efectuate au confirmat abuzurile, iar tatăl fetelor a fost arestat preventiv pentru viol în formă continuată.

Dacă va fi găsit vinovat în urma procesului juridic, este posibil ca bărbatul să își petreacă următorii 12 ani în închisoare.

Acest caz extrem de tulburător scoate în evidență vulnerabilitatea copiilor în situații în care părinții sunt plecați la muncă în străinătate și lipsa unor mecanisme eficiente de protecție și supraveghere a minorilor.

De asemenea, ridică semne de întrebare cu privire la verificările pe care autoritățile ar trebui să le efectueze în cazurile în care copiii rămân în grija unui singur părinte.

Într-o societate în care tot mai mulți părinți sunt nevoiți să muncească în străinătate pentru a-și întreține familiile, devine esențială implementarea unor politici de protecție a copiilor rămași acasă, în special pentru prevenirea abuzurilor de acest gen.

Distribuie acest articol