Drama unui copil ucrainean de 14 ani: „Tatăl l-a abandonat, mama e în Italia, bunicii nu vor să plece din Ucraina”

Un copil de numai 14 ani, din localitatea ucraineană Cernăuți, terorizat de războiul ruso-ucrainean în mijlocul căruia a fost prins fără nicio vină, a decis să pornească singur la drum spre România, unde îl așteaptă o mătușă.

Părăsit de tată și cu mama plecată la muncă în străinătate, Marius a rămas în griji bunicilor săi, în Ucraina, dar aceștia din urmă nu au de gând să-și părăsească pământul natal nici măcar sub amenințarea războiului.

Mătușa adolescentului, care locuiește în România, la Sibiu, a făcut un apel prin intermediul presei și al rețelelor de socializare pentru a găsi pe cineva care să-l ajute pe băiat să ajungă de la granița cu Ucraina la ea.

„Mama și tata nu au vrut să plece de acolo, nu vor să își lase căminul, dar Marius este foarte speriat. I-am spus să vină să stea, în Sibiu”, a spus Olessya Popescu, mătușa minorului, citată de publicația sibiană Turnul Sfatului.

„Din cauza războiului, îi e frică să mai stea pe acolo. Tatăl lui l-a abandonat, mama lui e în Italia, așa că vreau să îl aduc la mine acasă. La ora 14:00 (vineri, 25 februarie 2022 – n.r.) s-a dus la vamă, să vadă dacă trece granița. E un copil de 14 ani, e foarte, foarte speriat”, a adăugat Olessya.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit sursei citate, mai multe persoane au anunțat că îl vor ajuta pe băiat, iar printre aceștia se numără și Medve Șandor, unul dintre sibienii plecați spre graniță pentru a oferi ajutor refugiaților.

Conform ultimelor informații publicate pe grupul Facebook Uniți pentru Ucraina, între timp situația s-a rezolvat, iar băiatul de 14 ani a ajuns cu bine la mătușa sa din Sibiu.

Persoanele care doresc să ofere ajutor refugiaților ucraineni ce sosesc în România pot accesa grupul Facebook menționat mai sus (sau accesând acest link: https://www.facebook.com/groups/unitipentruucraina/) unde sunt publicate zilnic zeci de apeluri pentru ajutor.