Dramatica moarte a lui Ionel în Italia, în urma unui accident de muncă. Soția cere să se facă lumină asupra tragediei

Dramatica moarte a unui tânăr român din Italia, care și-a pierdut viața la locul de muncă, ridică mai multe semne de întrebare, iar soția lui cere să se facă lumină.

La două săptămâni de la decesul conaționalului nostru, soția acestuia, româncă și ea, încă nu poate să-i repatrieze trupul neînsuflețit în România și nici nu a fost informată de autorități, în mod complet, despre cum s-a petrecut tragedia.

Potrivit publicației locale Qui Cosenza, victima se numea Ionel Schipor, avea numai 33 de ani, și locuia de mult timp în Italia, împreună cu soția lui, la Fagnano Castello, provincia Cosenza din Calabria.

Ionel Schipor, 33 de ani, decedat în Italia, la locul de muncă. Foto: quicosenza.it

Tânărul român era angajat, cu contract în regulă, al firmei agricole „Nicoletti Fabio”, din localitatea Figline Vegliaturo, situată în aceeași provincie menționată mai sus.

La data de 14 mai 2021, Ionel Schipor se afla la Cellara, o altă localitate din provincia Cosenza, unde trebuia să taie niște copaci, într-o zonă de pădure.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit puținelor informații primite de soția conaționalului nostru de la carabinieri, vârful unui copac, care a fost tăiat cu puțin timp înainte, ar fi rămas agățat pe un alt copac pe care Ionel îl tăia la acea oră, în jurul orei 11:00 din acea zi.

Vârful agățat s-a desprins, însă, la un moment dat, căzând de la mai mulți metri înălțime și lovindu-l chiar în cap pe Ionel, provocându-i răni foarte grave.

Colegii lui Ionel, au mai relatat carabinierii, în loc să solicite o ambulanță la fața locului, l-au sunat pe angajator și nici acesta din urmă nu a luat decizia de a solicita imediat ajutor medical, ci l-a trimis pe fratele său (al angajatorului) la locul accidentului.

Fratele patronului a decis apoi să-l urce pe tânărul român accidentat în mașină și să-l transporte la spitalul Annunziata din Cosenza, dar când a ajuns acolo era deja mort, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Trupul lui Ionel Schipor se află acum la morga spitalului menționat mai sus, probabil în așteptarea autopsiei, dar soția victimei nu a fost înștiințată de anchetatori până la această oră că va fi efectuată o astfel de operație.

Asta în condițiile în care părinții și frații lui Ionel, rămași în România, așteaptă cu sufletul sfâșiat de durere, la fel ca și soția lui, să-l poată conduce pe ultimul drum.

Pentru a face lumină asupra întregii tragedii și a primi răspunsurile necesare, soția a apelat la ajutorul unei firme de avocatură, Studio3A-Valore S.p.A, prin intermediul avocatului Giuseppe Cilidonio, care a început deja procedura de solicitare a informațiilor necesare de la Parchetul din Cosenza.

Rămâne de stabilit, așadar, dacă firma pentru care Ionel lucra i-a asigurat și respectat echipamentele și măsurile de siguranță necesare pentru desfășurarea acestei munci.