Dramatica poveste a femeii care a călătorit 5.000 de km pentru a întâlni un bărbat cunoscut pe internet. Ucisă și organele vândute

Tot mai multe povești de iubire încep, în ultimii ani, pe internet, în special pe Facebook sau pe aplicațiile de dating (matrimoniale).

Din nefericire, foarte puține dintre aceste povești au un final fericit, iar unele se termină chiar în mod tragic, în special pentru partea feminină.

Având în vedere numeroasele cazuri de feminicid, este bine așadar să atragem atenția și asupra acestui aspect, al întâlnirilor cu persoanele cunoscute online, care lasă tot mai multe victime în ultimii ani.

Vă prezentăm așadar tragica poveste a unei femei de 51 de ani care a cunoscut pe o astfel de aplicație un bărbat în vârstă de 37 de ani, student la medicină, și a călătorit 5.000 de kilometri pentru a-l cunoaște.

Blanca Arellano, care trăia în Mexic, și-a anunțat familia la sfârșitul lunii iulie din acest an că va face o călătorie spre Peru, pentru a se întâlni cu Juan Pablo Jesús Villafuerte, un tip cunoscut pe internet.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Blanca Arellano, 51 de ani, a călătorit 5.000 de km pentru a întâlni un bărbat cunoscut pe internet.

Cei doi aveau numa câteva luni de când începuseră o relație online și femeia mexicană a considerat că este timpul să-l cunoască pe bărbat în persoană, iar pentru a face asta a călătorit circa 5.000 de kilometri, din Mexic până în Peru.

Familia femeii de 51 de ani a declarat că Blanca avea de gând să petreacă ceva timp în orașul peruan Huacho, situat pe malul mării, unde Juan locuia.

Juan Pablo Villafuerte, 37 de ani, acuzat că a ucis-o pe Blanca Arellano.
Juan Pablo Villafuerte.

De la data de 7 noiembrie 2022, însă, familia mexicancei nu a mai reușit să intre în contact cu ea.

Nepoata Blancăi, Karla Arellano, a fost cea care a vorbit ultima dată la telefon cu ea și a declarat că nu i s-a părut nimic suspect în comportamentul ei.

- Continuarea după publicitate -

Mai mult, Blanca i-a spus nepoatei sale că relația cu iubitul peruan merge bine și că s-a îndrăgostit de el.

Când a văzut că mătușa ei nu mai răspundea nicicum la telefon, Karla a început să se îngrijoreze și a cerut ajutorul oamenilor de pe rețelele de socializare pentru a găsi-o:

„Nu am crezut niciodată că voi ajunge într-o astfel de situație. Astăzi vă cer ajutorul și să distribuiți pentru a găsi unul dintre cei mai iubiți și importanți oameni din viața mea.

Mătușa mea, Blanca Olivia Arellano Gutiérrez, a dispărut luni, 7 noiembrie, în Peru. Este de origine mexicană, ne temem pentru viața ei”, a scris nepoata femeii la acea vreme.

Karla l-a contactat între timp și pe Juan, pe care l-a întrebat dacă mătușa ei este bine, iar bărbatul i-a răspuns că Blanca a decis să se întoarcă cu avionul spre Mexic în urmă cu câteva zile.

Peruanul de 37 de ani a mai precizat și că femeia mexicană i-ar fi spus că motivul pentru care pleacă este acela că el nu-i poate oferi viața pe care ea și-o dorește.

Nepoata femeii dispărute nu a crezut un cuvânt din ce spunea bărbatul, deoarece mătușa ei „NU AR DISPĂREA NICIODATĂ AȘA, PUR ȘI SIMPLU, MAI ALES FĂRĂ AVERTIZARE.”

Karla Arellano a explicat apoi, într-o altă postare pe Twitter: „Juan este singurul contact pe care îl avem și este ultima persoană care a văzut-o în viață pe mătușa mea Blanca. Până acum nu a vrut să coopereze cu informații care i-ar putea facilita găsirea.”

Juan Villafuerte i-a spus apoi nepoatei că el a făcut tot ce i-a stat în putință și că, din acel moment, el nu va mai ajuta familia să o găsească.

„Altceva nu mai știu și spun asta cu tristețe. Ai grijă de tine și sper să ajungă cu bine acasă”, a precizat el.

După ce postările nepoatei au început să devină virale pe internet însă, poliția peruană a deschis o anchetă pentru a desluși misterul mexicancei dispărute.

Nu a trecut mult timp și anchetatorii au găsit pe o plajă un deget tăiat cu un inel pe el, care a confirmat pentru familia Arellano cele mai groaznice așteptări: Blanca nu era bine și foarte probabil era moartă deja.

În zilele următoare, marea a început să scoată la mal tot mai multe bucăți din corpul unei femei.

Din corpul ei lipseau însă organele interne, iar medicul legist a constatat că acestea au fost scoase din corp în mod intenționat.

Canalul WhatsApp Rotalianul - Revista Românului din Italia

Deși nu puteau identifica cu certitudine cadavrul, deoarece amprentele i-au fost eliminate și chipul i-a fost mutilat, familia Blancăi a confirmat că aceasta avea și purta pe deget un inel precum cel pe care polițiștii l-au găsit pe plajă.

La data de 17 noiembrie 2022, autoritățile locale au emis un mandat de arestare pentru bărbatul peruan, fiind considerat principalul suspect pentru moartea femeii de 51 de ani.

Juan Pabo Villafuerte arestat de polițiști.

„Juan Pablo Villafuerte a fost arestat cu acuzația de trafic de organe”, a declarat atunci procurorul general din Peru într-o conferință de presă.

Partea cea mai șocantă a venit la după ce bărbatul a fost arestat însă, când polițiștii au descoperit că Villafuerte publicase pe TikTok, la câteva zile după dispariția femeii, unele clipuri video în care diseca organe umane, inclusiv un pancreas și un creier.

Anchetatorii au găsit, de asemenea, urme de sânge în locuința bărbatului, atât în baie, cât și pe salteaua din dormitor și pe uneltele sale medicale.

„Nu avem cuvinte pentru a exprima ceea ce simțim. Mătușa mea a fost o persoană blândă, călduroasă, plină de lumină, inteligență, devotată, iubitoare și așa ar trebui să ne amintim de ea”, a mai scris pe Twitter nepoata ei după aflarea detaliilor cu privire la circumstanțele în care Blanca a murit.

La data de 12 septembrie 2023, judecătorul peruan René Holguín l-a condamnat pe Villafuerte la 35 de ani de închisoare.

Acuzatul a participat la proces negând în tot acest timp că ar fi responsabil pentru crima cetățenei mexicane.

@rotalianul