Badantă română din Italia și bătrânul pe care îl îngrijea găsiți morți în circumstanțe misterioase

Un caz deosebit de dramatic s-a înregistrat astăzi, 1 mai, în Italia, la Villanova del Battista (Campania), unde un bătrân în vârstă de 99 de ani și îngrijitoarea lui, o femeie de naționalitate română de 64 de ani, au fost găsiți morți în interiorul locuinței. Descoperirea macabră a fost făcută de carabinierii care au intrat în casa bătrânului unde acesta locuia împreună cu „badanta” sa, scrie La Repubblica.

Carmine Iannarone și îngrijitoarea lui, o femeie cunoscută cu numele de Emilia despre care presa italiană afirmă că ar fi de origine română, au fost găsiți în jurul amiezii de carabinierii Comandamentului Provincial din Avellino care au pătruns în casa bătrânului, situată în zona Pila.

Trupul neînsuflețit al bătrânului a fost găsit în interiorul casei, iar cel al îngrijitoarei într-o magazie unde erau depozitate lemnele. Conform sursei citate femeia a fost găsită spânzurată.

Nu se cunosc încă prea multe detalii în legătură cu dinamica decesului celor două persoane și ce s-a întâmplat înainte de moartea acestora, carabinierii au deschis o anchetă în acest sens. Militarii au făcut cercetări la fața locului și au luat declarații vecinilor și cunoscuților, dar nimeni din zonă nu a văzut și auzit nimic. Se pare că bărbatul, bolnav de inimă, în ultimele zile era deja în stare gravă.

Procuratura din Benevento se ocupă de caz și a deschis o anchetă. Prima ipoteză este că bătrânul ar fi decedat din cauze naturale, apoi „badanta” lui s-ar fi spânzurat, dar e doar o presupunere, rămâne ca autopsia și examenul medicului legist să clarifice ce s-a întâmplat cu adevărat în locuința lui Carmine Iannarone.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O vecină a declarat pentru jurnaliștii de la Otto Pagine, prezenți la fața locului: „El era un om bun, dar și ea, „badanta”, era o femeie la locul ei, liniștită, care știu că în timpul liber croșeta foarte frumos. Două, trei zile în urmă câinii au lătrat foarte mult, și în timpul acestor nopți atât ai mei cât și cei de primprejur au lătrat întruna, poate ei au simțit ceva, dar în rest nu știm nimic, nu am mai auzit nimic altceva.”