Duceau oameni și colete în străinătate fără a deține autorizațiile necesare. Transportatori arestați în România

O companie care transportă colete și persoane în străinătate, bănuită că ar fi practicat munca la negru, a fost percheziționată în Cluj și alte județe.

Într-o operațiune de amploare, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au reținut mai multe persoane implicate în activități ilegale de transport internațional de persoane și colete.

Acțiunea a avut loc pe 14 noiembrie 2023, în urma a 15 mandate de percheziție domiciliară efectuate în județele Bistrița-Năsăud, Vaslui, Vrancea, Teleorman, Galați și Cluj.

Patru bărbați cu vârste între 54 și 57 de ani, provenind din Bistrița, Dej și Cluj-Napoca sunt acuzați de evaziune fiscală și delapidare. Doi dintre ei, ambii în vârstă de 57 de ani, urmează să fie prezentați magistraților pentru stabilirea unei noi măsuri preventive.

Aceștia, reprezentanți ai unor societăți comerciale, sunt acuzați că efectuau transporturi internaționale de persoane și colete fără a deține licență necesară și fără a înregistra în contabilitatea societăților sumele încasate, producând un prejudiciu estimat la aproximativ 500.000 de lei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ca urmare a celor 15 mandate de percheziție domiciliară și a unui autocar desfășurate în cadrul unui dosar penal de natură economică, instrumentat de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud, pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Vaslui, Vrancea, Teleorman, Galați și Cluj, au fost ridicate mijloace de probă cât și 20.215 euro, 28.345 de lei, 170 de lire sterline”, a transmis IGPR. VIDEO mai jos: