După 14 ani de muncă în străinătate, s-a întors și crește vaci în România

Într-o perioadă în care exodul de forță de muncă spre vestul Europei pare să nu arate semne de încetinire, poveștile celor care aleg să se întoarcă și să investească în România sunt rare, dar cu atât mai valoroase.

Un exemplu în acest sens este Ioan Husar, un român care a muncit timp de 14 ani în Spania, în industria lemnului, relatează Agro tv.

Ioan nu s-a întors din străinătate cu mâinile goale. Din economiile făcute în anii petrecuți în Spania, el și-a cumpărat primele șapte vaci de carne Angus, a achiziționat teren și a construit un adăpost pentru animale.

În prezent, ferma sa a ajuns să numere aproximativ 90 de capete de bovine din aceeași rasă, pe care le îngrijește împreună cu membrii familiei sale.

Trecerea de la industria lemnului la agricultură și creșterea animalelor poate părea surprinzătoare pentru unii, însă Ioan Husar spune că a fost o decizie bine gândită:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am vrut să mă întorc acasă, să mă întorc la rădăcinile mele și să construiesc ceva durabil aici, în țara mea”, explică fermierul într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea.

Ceea ce a început cu un mic efectiv de șapte vaci s-a transformat într-o afacere prosperă, un exemplu clar că cu voință, dedicare și o strategie bine pusă la punct, se pot face lucruri mari.

Nu este doar o sursă de venit pentru familia sa, dar și un exemplu pentru comunitatea locală, arătând că există potențial și oportunități chiar și în zonele rurale ale României.

Într-o țară în care mulți tineri visează să plece, Ioan Husar arată că visul românesc există și poate fi realizat.

Este un om care a plecat, a văzut, a învățat și s-a întors să își folosească cunoștințele și resursele pentru a construi ceva durabil.

Povestea sa reprezintă un reper important pentru cei care își pun întrebarea: „Este posibil să reușești în România?” Răspunsul, așa cum ne arată Husar, este unul simplu: Da, se poate! Video mai jos:

Distribuie acest articol