După 14 ani în Italia au hotărât să se întoarcă la casa părintească. „Noi am ales România”

TVR3 a difuzat duminică, 17 ianuarie, un alt episod din noul sezon al emisiunii „A doua emigrare”. De această dată protagoniști au fost familia de români Roxana și Nicolae Enache și artistul plastic Sorin Dan Cojocaru, care s-au întors în țară după mai mulți ani petrecuți în Italia.

Roxana și Nicolae Enache s-au întors în România după 14 ani petrecuți în Italia

Cei cinci frați ai lui Nicolae sunt și acum în sudul Peninsulei, doar el a revenit în casa părintească din Sascut, județul Bacău, împreună cu soția sa, Roxana și cei doi băieți născuți în Italia.

„A venit un moment în care a trebuit să alegem pentru copiii noștri ori Italia, ori România. Noi am ales România”, a mărturisit Roxana Enache.

În sudul Italiei, în Basilicata, Nicolae Enache a lucrat în toți cei 14 ani într-o mică fabrică de brânzeturi și când s-a întors în România și-a deschis o activitate cu acest profil, produsele celor doi soți fiind deja la mare căutare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Sperăm să meargă totul bine și să dezvoltăm afacerea noastră. Vreau să facem parmezan și alte brânzeturi italiene” – a declarat Nicolae care a spus că va încerca să acceseze fonduri europene în acest scop.

Sorin Dan Cojocaru a locuit timp de 8 ani în Italia, Germania și Suedia, unde și-a perfecționat arta de a picta

„Am plecat prima dată din țară, la Milano, după terminarea Facultății de Arte”, a povestit artistul. După Milano a urmat München, apoi Suedia. În România are un atelier de pictură, dar colaborările internaționale au continuat și după întoarcerea sa din străinătate.

Tânărul artist se simte un cetățean al Europei, iar drumurile creionate de lucrările sale în căutarea expozițiilor internaționale, reprezintă modalitatea de a comunica și de a interacționa cu oameni din întreaga lume, iubitori de artă contemporană.

Mai jos, un video cu emisiunea realizată de Gabriela Voinea pentru TVR3: