Nu arunca niciodată biletul de avion. Iată de ce!

Atunci când călătoreşti cu avionul, este necesar să ai bilete sau boarding pass-uri. Însă este foarte important să nu arunci la întâmplare aceste documente de călătorie.

De cele mai multe ori uităm biletele în avion odată ajunși la destinație sau le aruncăm, fără să ne gândim la consecinţe.

Conform Krebs on Security, există o mulţime de informaţii personale care se găsesc pe boarding pass (cartea sau permisul de îmbarcare).

Orice persoană poate fotografia codul de bare de pe biletul de îmbarcare şi îl poate introduce într-un cititor de coduri.

Expertul criminalist Winston Krone spune că în acest fel se pot afla informaţii despre adresa de e-mail, adresa de acasă şi numărul de telefon.

„I-am luat numele, numărul de frequent flyer şi alte informaţii personale. Am reuşit să iau şi un număr numit „record key” de la zborul Lufthansa cu care mergea în aceea zi. Am intrat pe site-ul companiei aeriene şi folosind numele de familie şi codul „record key” am reuşit să intru în contul său. Acolo am văzut toate zborurile pe care le-a făcut şi toate zborurile pe care le avea rezervate deja”, a scris  el pe site-ul său.

Pe viitor, cu aceste informaţii, hackerul putea să-i schimbe zborurile, să anuleze călătoriile,  şi chiar să reseteze numărul PIN.

Orice haker poate avea acces la datele personale şi poate intra în conturile create.

Cel mai bine este să nu arunci niciodată un boarding pass, un bilet de avion, ci să te asiguri că le păstrezi în siguranță sau că sunt distruse atunci când nu-ți mai sunt necesare.

Sursa: Bussines Magazin

 
 
Formația Ritmix din Torino