Durere enormă pentru o mamă româncă din Italia care și-a găsit copilul de 2 ani mort în pătuț

Tragedia s-a petrecut în localitatea italiană Monte San Vito din provincia Ancona unde o tânără mamă româncă și-a găsit copilul zăcând mort în pătuțul său, în cursul dimineții de marți, 9 decembrie 2020. Din cele relatate de publicația Il Resto del Carlino reiese că micuțul nostru conațional ar fi murit din cauze naturale.

Potrivit sursei citate, era în jurul orei 8:00 de ieri dimineață când mama româncă a decis să-l trezească pe copil din pătuț și a avut parte de un șoc îngrozitor. Acesta nu mișca și nu respira deloc, iar toate încercările ei de a-l resuscita au fost în van. Femeia a sunat imediat și la 112 pentru a solicita o ambulanță, dar medicul sosit la fața locului nu a putut face altceva decât să constate decesul micuțului.

Trupul neînsuflețit al copilului român a fost transferat apoi la spitalul regional din Torrette unde urmează să fie efectuată autopsia, așa cum a decis Procuratura din Ancona. Primele investigații indică, însă, că decesul a fost provocat din cauze naturale, cel mai probabil din cauza unei regurgitări în timpul nopții care a provocat sufocarea băiețelului.

Autoritățile locale au declarat că femeia română și cei doi copii ai săi (are și o fetiță de circa 5 ani) locuiește de câțiva ani buni în apartamentul din Largo Procaccini unde s-a petrecut tragedia. Copilul de 2 ani era născut, însă, în România și încă nu rezulta ca fiind înregistrat la primăria din Monte San Vito, precizează autoritățile locale, în timp ce surioara lui mai mare se pare că este născută în Italia și este înregistrată.

Vecinii spun despre tânăra mamă că este o persoană retrasă de felul ei și nu au interacționat prea mult cu ea. „Locuiește aici de ani buni, dar n-o vedeam mai deloc și chiar dacă treceam pe lângă ea, cu greu saluta”, a declarat un vecin.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI