Durere fără margini după moartea unei românce din Italia. „Ca mulți dintre români, soarta a dus-o departe țară”

„Pe Maria Basanciuc am știut-o toți de Țuca! Zâmbăreață, veselă, zglobie, harnică, săritoare în ajutor, sufletistă, împărțind în stânga și-n dreapta numai voie bună, mângâiere, sprijin, prietenie sinceră, nepusă niciodată la îndoială! Ca mulți dintre români, soarta a dus-o departe de sat, de țară, tocmai în Italia!”

Așa începe omagiul adus de George Spaiuc pe un grup Facebook pentru o persoană dragă lui și, după cum se poate observa din comentarii, la fel de dragă și pentru multe alte persoane.

Maria Basanciuc, moartă în Italia, lasă în urma sa foarte multe persoane îndurerate. Foto: Facebook

Originară din comuna Hlipiceni, județul Botoșani, Maria a plecat la muncă în Italia în urmă cu mulți ani, „unde nu s-a sfiit niciodată în a se mândri că-i româncă, arătându-le tuturor ce înseamnă a fi român cu adevărat”, așa cum a ținut să menționeze Spaiuc.

„Și-a luat și copiii cu ea, și-a întemeiat o căsuță, totul mergea strună, căci și muncea parcă fără de a mai avea nevoie de odihnă, dar și credință către Cel de Sus nu contenea a avea, întocmai cum învățase din Victoria, de la părinții ei care se numărau printre gospodarii și credincioșii de frunte ai obștei, de la consătenii pe care mereu i-a respectat și cărora, oricât de bine îi mergea acolo, le ducea dorul!”, a scris botoșăneanul despre conaționala noastră din Italia.

Fără să dea prea multe detalii despre circumstanțele în care Maria a murit, George Spaiuc are convingerea că ea a ajuns în Rai, datorită persoanei minunate care era.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Țuca noastră dragă și frumoasă s-a îngrijit îndeaproape și de trup, dar și de suflet! Deși tânără și cu atâta poftă de viața asta pământeană, Dumnezeu a hotărât că are nevoie de ea Sus! Și Țuca s-a dus, iubindu-și Mântuitorul și nepunându-i la îndoială hotârârea! Nu avem nicio noi vreo îndoială că de acolo, din locușorul Raiului pregătit cu trudă de aici, de pe pământ, prin facerea doar a lucrului și a faptelor bune, Țuca nu va zâmbi în continuare celor care am iubit-o și respectat-o: copii, frați, surori, consăteni”, a mai precizat el.

„Drum lin, Țuca, drum lin spre cei care te așteaptă Dincolo! Îmbrățișări creștinești familiei de Aici și credință în Învierea promisă nouă de Hristos! Țuca nu a murit, doar s-a retras un pic să se odihnească, adormind până la a doua Venire a lui Iisus! Când ne vom revedea cu toții, întru Lumina și Slava Lui!”, a conchis Spaiuc.

Fiul Mariei, Ioan, a scris de asemenea pe pagina personală de Facebook: „Drum lin spre cere, dragă mamă!”

La ambele postări, nenumărate persoane s-au arătat îndurerate de această veste tragică și au transmis condoleanțe familiei.

„Prietena mea frumoasă nu te pot uita niciodată! Ultima oară ne am întâlnit în aeroportul Iași, plecând împreună spre Torino/Italia și atâtea ce am discutat că nu te voi uita! O femeie puternică, frumoasă, harnică și educată, un exemplu frumos pentru familia ta! Pleci atât de departe, dar Dumnezeu te așteaptă lângă EL! Vei fi STEAUA copiilor tăi!”, a scris Mihaela.

„Dumnezeu să te ierte, să aibă grijă de sufletul tău frumos, scumpa mea prietenă. Te-a luat prea devreme Dumnezeu, te voi purta mereu în suflet și nu voi uita zâmbetul tău niciodată. Condoleanțe, copiilor!”, a transmis și Cristina.

Distribuie acest articol