Durere imensă în familia băiatului român mort în Italia. Cu câteva zile înainte și-au îngropat bunica

Moartea subită a lui Adrian Herbicianu, la numai 17 ani neîmpliniți, a întristat profund nu numai familia, ci o întreagă comunitate. După ce s-a simțit rău la școală marți, 21 martie și a intrat în stop cardiac, tânărul român, domiciliat la Castelfiorentino, lângă Florența, a decedat la spital a doua zi.

„Nici medicii nu știu încă ce s-a întâmplat cu el și de ce i s-a oprit inima, aparent nu avea nicio boală, nimic, urmează să-i facă autopsie”, ne-a spus Adina, sora mai mare a băiatului.

Organele tânărului român vor fi donate pentru a salva alte vieți.

Adrian Herbicianu locuia de mulți ani la Castelfiorentino împreună cu sora și mama sa. Tatăl, în schimb, se află în Marea Britanie.

Adrian Herbiceanu. Sursa foto: profilul Facebook

Cu vocea întreruptă de plâns, sora ne-a povestit că de puțin timp au avut o altă pierdere în familie. Bunica din partea mamei a murit la începutul lunii martie și Adina s-a întors duminică din România, unde a participat la înmormântare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu și-au revenit bine după moartea bunicii, că destinul le-a rezervat o altă durere, poate și mai cruntă. „Cine se aștepta la așa ceva, cine? Avea numai 16 ani, în septembrie făcea 17. Mama e complet distrusă, nu se poate vorbi cu ea, nu vă imaginați în ce hal e acum din cauza morții fratelui meu”, ne-a mărturisit Adina.

Familia lui Adrian vine din comuna Traian, județul Neamț și rudele intenționau să-i repatrieze trupul neînsuflețit, dar nu au reușit: „Statul italian nu ne permite să expatriem trupul fratelui meu deoarece este deschisă o anchetă, din acest motiv înmormântarea va avea loc pe teritoriul italian”, ne-a transmis sora tânărului.