Durere imensă în familia unor români din Italia: Și-au găsit fetița moartă în pătuț

Un caz de „Sindromul morții subite infantile” (SIDS), al cărui motiv rămâne inexplicabil, a lovit o familie de români stabiliți în Rossano Veneto, provincia Vicenza. Megan, fetița lor de numai de 5 luni, a murit în somn, în urma unei crize respiratorii care i-a oprit inima.

Incidentul tragic a avut loc în noaptea dintre miercuri și joi, 15 iunie, informează Eco Vincentino.

Părinții disperați ai micuței au sunat la serviciul de urgență 118, imediat după ce au văzut că fetița lor nu mai respiră.

Asistați telefonic de un operator de urgență, au început să efectueze manevre de resuscitare cardio-pulmonară infantilă în așteptarea echipajului medical.

Echipajul medical ajuns la domiciliul familiei de români a continuat aceste manevre pe corpul inert al fetiței timp de o oră și jumătate, dar viața micuței nu a mai putut fi salvată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Va fi efectuată autopsia trupului neînsuflețit pentru a se înțelege cauzele exacte ale decesului prematur.

Din circumstanțele decesului, se pare că a fost un caz de „moarte în pătuț” sau Sindromul morții subite infantile.

Sindromul menționat, care afectează sugarii în primul an de viață, este considerat principala cauză de deces la nou-născuții cu vârstă de până la 6 luni, afectând un bebeluș la fiecare 2000 de născuți.

Deși au fost efectuate și continuă să fie realizate studii științifice asupra SIDS, până în prezent nu a fost găsită o explicație definitivă pentru această cauză de deces.

Se pare că ar putea fi legată de o varietate de factori, inclusiv factori de mediu și posibile cauze de origine neurologică.