Durere imensă pentru doi părinți români din Italia, fetița lor de 4 ani a murit după ce a luat prânzul

Tristețe mare pentru doi părinți români din Mentana (Lazio), fetița lor de numai 4 anișori și jumătate a decedat la câteva minute după ce a mâncat la prânz. Orice încercare de resuscitare a fost zadarnică, micuța a murit în urma unui stop cardio-respirator. A fost dispusă autopsia trupului neînsuflețit, informează publicația Corriere della Sera.

S-a întâmplat miercuri, 21 iulie, în locuința românilor de pe via Reatina, din localitatea mai sus menționată.

Cu puțin înainte de ora 13:00, fetița a servit prânzul și a mers apoi să se întindă pe pat, dar imediat a început să se simtă rău. Mama a sunat la 118 și la fața locului s-au grăbit să ajungă medicii de la ambulatoriul ASL din apropiere și elicopterul-ambulanță.

Personalul sanitar a încercat minute în șir să o readucă la viață, dar totul a fost inutil. În jurul orei 13:30 a fost declarat decesul micuței.

Conform unei reconstituiri inițiale nu ar exista semne de regurgitare sau că fetița s-ar fi înecat cu mâncare. Medicii care au încercat să o resusciteze au emis ipoteza că în timpul digestiei fetița s-ar fi simțit rău și a suferit un stop cardio-respirator.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii din Mentana, împreună cu colegii lor de la compania din Monterotondo, se ocupă de caz.

Corpul neînsuflețit al fetiței a fost pus la dispoziția Parchetului din Tivoli și a fost dus la Institutul de Medicină Legală din Roma în vederea efectuării autopsiei.

Între timp, la magazinul românesc „Dacica Supermercati” din Monterotondo s-a organizat o strângere de fonduri pentru a veni în ajutorul familiei îndoliate. În anunțul publicat pe pagina Facebook se poate citi:

„Dragi concetățeni, pentru a veni în ajutorul familiei Amancei, care trece printr-o tragedie pricinuită de decesul, la nici 5 anișori, a fetiței lor, Ariana, staff-ul nostru a decis să organizeze o colectă publică în incinta supermarket-ului Dacica.

Persoanele care sunt dispuse să participe cu o donație cât de mică, o pot face la urna amplasată la ieșire. Mulțumim pentru participare!”

Distribuie acest articol