Durerea unui tată român din Italia: „Fiul meu e dispărut de 4 ani, nimeni nu ne ajută să-l căutăm”

„Nu mai știm nimic despre Antonio, ni se pare că povestea lui nu mai interesează pe nimeni, dar este fiul meu și ca tată cer autorităților italiene și internaționale să ne pună la dispoziție informații despre ce s-a întâmplat cu el.”

Acesta este apelul lui Nelu Voinea, tatăl lui Antonio, în vârstă de 31 de ani, care a dispărut la data de 2 mai 2018 împreună cu prietenul său, Aldo Revello, la bordul ambarcațiunii Bright, între Insulele Azore și Portugalia din Oceanul Atlantic.

Cei doi se întorceau din Martinica, cu destinația La Spezia, la bordul unei bărci de 14 metri numită „Bright”.

Nelu Voinea, originar din România, dar care trăiește de mulți ani la Bovolenta (Veneto), este profund dezamăgit și trist pentru că au trecut 4 ani și jumătate de când fiul său a dispărut în împrejurări neclare și asupra cărora nimeni nu a reușit până acum să facă lumină.

„Gândul la Antonio nu ne părăsește niciodată, la durerea absenței lui se adaugă angoasa de a nu-i cunoaște soarta. Pot spune că soția mea Daniela și cu mine am încetat să mai trăim în urmă cu patru ani. Acum supraviețuim. Poate părea ciudat pentru mulți, dar nu mi-am pierdut speranța de a-l revedea în viață, în ciuda timpului care a trecut”, a spus tatăl tânărului conform Il Gazzettino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Antonio Voinea și Aldo Revello

Îndoielile tatălui lui Antonio se concentrează asupra modalităților în care s-au desfășurat investigațiile în ultimii ani

„Anchetatorii nu ne-au oferit nicio informație sau actualizare cu privire la investigații. În lipsa informațiilor despre activitățile desfășurate, am putea crede că nu s-a făcut nimic în acest caz”, a subliniat bărbatul.

Autorităţile din Portugalia au oprit căutările la 72 de ore după ce paza de coastă a primit un semnal SOS. Şapte nave şi un elicopter au fost mobilizate pentru a-i căuta, dar fără rezultat, au transmis atunci autoritățile.

„Prin avocatul nostru am solicitat deja în urmă cu câțiva ani să se verifice prezența fotografiilor prin satelit ale porțiunii de mare de unde a fost emis semnalul Epirb (Emergency Localization Radio Beacon, ed.) și să se contacteze autoritățile portugheze care să verifice dacă au fost efectuate într-adevăr căutări aeriene.

Nu numai că nu știm rezultatul investigațiilor, dar nici măcar nu știm dacă au fost efectuate.”

Soții Voinea, în ciuda timpului îndelungat care a trecut de la dispariția lui Antonio și Aldo, nu se resemnează cu ideea scufundării vasului

„O barcă durează ceva timp să se scufunde și, între timp, echipajul poate trimite diverse mesaje de alarmă. Ambarcațiunea Bright a trimis doar unul. În plus, nu s-a găsit nicio epavă și acesta este un fapt care, mi-au spus experții, lasă deschise ipoteze de diferite feluri, care ar trebui verificate cu cercetări și analize atente”, a conchis tatăl lui Antonio Voinea.