„E mult mai bine în Italia. Chiar dacă sunt departe de familie, măcar pot să le asigur ce au nevoie”

Emigrarea nu mai este considerată un sacrificiu de mulți dintre noi, așa cum era catalogată ani în urmă. Este adevărat, ne macină dorul de casă și de cei dragi, dar lumea e mai mică și drumul mai ușor, te urci într-un avion și în scurt timp ești alături de ei, iar satisfacția că le poți fi de folos, de ajutor, te răsplătește pentru toate eforturile depuse și pentru toate lacrimile vărsate.

Povestea lui Cristian Daviduță, românul din Balcani, județul Bacău, este povestea multora dintre noi, și ne este prezentată de publicația deșteptarea.ro.

Cristian Daviduță împlinește în curând 40 de ani și a lucrat 10 ani în Italia

A strâns bani, și-a făcut casă, și-a luat mașină și s-a întors acasă lângă familie. Numai că banii puțini și lipsa locurilor de muncă bine plătite l-au făcut să ia din nou drumul străinătății.

„Nu te poți descurca aici. Trebuie bani pentru școală la copii, pentru lemne că vine iarna și sunt foarte multe alte cheltuieli. De unde bani?”, s-a întrebat Daviduță. În urmă cu ceva vreme a găsit ceva de muncă în Bacău în construcții, dar banii tot nu ajungeau.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultima perioadă a umblat cu drujba prin sat, la tăiat de lemne, dar nici asta nu era o rezolvare. Pentru o căruță de lemne tăiate câștiga 30-35 de lei.

Sursa foto: deșteptarea.ro

Așa că a luat decizia să plece înapoi în Italia

„E mult mai bine acolo. Chiar dacă sunt departe de familie, măcar pot să le asigur ce au nevoie”, a spus Cristian care a mărturisit că e mai ușor să meargă fără familie.

Acolo sunt o echipă de consăteni care stau împreună și astfel reduc cheltuielile cu chiria. Toți lucrează la tăiat de lemne cu drujba la o exploatare forestieră în zona regiunii Lazio, la Latina.

Cu drujba la spate și cu o găleată de struguri pe ghidonul bicicletei, dus a fost. Acum, când noi citim aceste rânduri, Cristian e deja în Peninsulă, iar drujba lui face așchii și așchii prin pădurile din zona Latinei, la porțile Romei.

Povestea lui Cristian, povestea emigrantului român al zilelor noastre!