Echipa medicală de români a sosit la Milano. Guvernatorul regiunii Lombardia: „Mulțumesc!”

O echipă formată din 15 medici și asistenți medicali români a sosit astăzi, 7 aprilie, la Milano, pentru a se alătura personalului din prima linie a luptei împotriva coronavirusului. Prezența echipei de medici și asistenți medicali români reprezintă un ajutor pentru cea mai afectată zonă din Italia și pentru sutele de compatrioți suferinzi din Peninsulă, se specifică pe pagina Ambasadei României din Italia.

Guvernatorul Regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a publicat pe pagina sa de Facebook o imagine cu echipa medicală din România abia sosită pe aeroportul din Milano, alături de textul: „Astăzi au sosit 11 medici și 4 asistente din România, vor fi angajați la Spitalul din Lecco pentru a ajuta operatorii noștri sanitari. Gesturi importante de adevărată solidaritate și prietenie. Mulțumesc.”

George Bologan, ambasadorul României în Italia, a declarat la Digi24 că cei 15 medici și asistenți „știu să facă onoare numelui de român și să demonstreze valoarea solidarității”.

„Dacă cuvântul solidaritate părea că şi-a pierdut din forță, acum revine oferind vieții politice europene şi nu doar o altă tonalitate. Solidaritatea dincolo de hotare şi chiar de clasă socială este esențială. Prieteniile se cunosc la nevoie și mâna întinsă la momentul potrivit nu se uită”, a adăugat diplomatul român.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oggi sono arrivati dalla Romania 11 medici e 4 infermieri, saranno impiegati preso l'Ospedale di Lecco per aiutare i…

Gepostet von Attilio Fontana am Dienstag, 7. April 2020