Editura românească Rediviva, la „Salonul Internațional de Carte” de la Torino

Editura Rediviva din Milano împlinește 11 ani de activitate editorială, fiind un proiect al Centrului Cultural Italo Român, o asociație de voluntariat, fondată în anul 2008 la inițiativa unui grup de scriitori, traducători, profesori români și italieni.

Este prima editură românească din Italia, și își propune să contribuie la cunoașterea istoriei si culturii românești în Peninsulă, prin publicarea de volume în traducere în limba italiană, română sau bilingve (româno-italiene), de literatură, istorie, poezie, didactică, filosofie, eseuri, cataloage de artă.

Ca la fiecare ediție prezența României este sprijinită de Institutul Cultural Român, Centrul Naţional al Cărţii, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția, Accademia di Romania in Roma.

În cei câțiva ani de la fondarea sa, Rediviva numără circa 80 de titluri, în cele opt colecții propuse de grupul editorial. Participă la importante târguri de carte din Italia, fiind invitată să participe cu prezentări în biblioteci, universități, institute italiene sau în cadrul unor manifestări cu profil intercultural, organizate în diferite orașe ale Italiei.

Editura Rediviva participă și în acest an la al XXXV-lea Salon Internațional de Carte, care se desfășoară la Torino, între 18 și 22 mai, sub deviza „Letteratura allo specchio“ – „Literatura în oglindă“.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

AFIS REDIVIVA 2023

Editura Rediviva propune cititorilor trei titluri:

Regina Maria, „Povestea vieții mele” [La storia della mia vita], „Colonia (aproape ca un blues)” [La Colonia. Quasi come un blues], de Stelian Țurlea și “Ascultând doinele. Scrieri despre România” [Ascoltando le doine. Scritti sulla Romania] de Armando Santarelli, care vor fi prezentate în zilele de 18 și 19 mai 2023 la Standul României. Standul României este situat în cadrul complexului expoziţional Lingotto Fiere, Padiglione 1.

Locandina Rediviva Torino

Invitați din partea editurii Rediviva:

Stelian Țurlea, Ingrid Beatrice Coman-Prodan, Armando Santarelli, Silvia Storti, Irina Țurcanu Francesconi, Violeta Popescu.