El este șoferul microbuzului cu cei 9 români morți în accidentul din Ungaria. În urma lor au rămas 13 copii orfani

Toate cele 9 victime ale accidentului din Ungaria sunt cetățeni români, a confirmat Ministerul de Externe. Oamenii lucrau în agricultură și se întorceau în țară. Nimeni din microbuz nu a supraviețuit.

„Conform ultimelor informații obținute în cursul nopții de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetățenie română.”, informează MAE.

Șoferul microbuzului se numea Petru Kalău și era din Târnăveni, scrie Observator. Era tatăl a doi băieţei şi în momentul impactului devastator el era live pe Facebook. Astfel, au fost surprinse ultimele clipe din viaţa lui şi a celorlalți pasageri, toți decedați în cumplitul accident.

Petru Kalău, în vârstă de 35 de ani, transporta opt persoane – șase bărbați și două femei, care se întorceau de la muncă din Slovenia. Oamenii lucrau în agricultură, pe plantațiile de hamei.

Cu toții veneau spre casă și cu toții se pare că sunt județul Mureș, din localitățile Deaj, Căpâlna și Agriște.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Martor la tragicul accident a fost un alt șofer român, care se afla exact în spatele microbuzului și a încercat să acorde sprijin victimelor și a alertat și autoritățile.

E un adevărat șoc pentru cele trei comunități din județul Mureș, pentru că oamenii care au pierit pe șoseaua din Ungaria, din cele trei comunități, au lăsat în urmă 13 copii orfani. În plus, în microbuz se mai afla și o femeie însărcinată, care a pierit împreună cu soțul ei.

Cât despre șofer, el și-a înființat firma de transport în urmă cu patru ani și făcea aceste curse regulat.