Elena, adolescenta româncă dispărută în Italia în urmă cu două luni, a fost găsită de polițiștii italieni

Elena Miruna Nemțeanu, tânăra adolescentă română dispărută din orașul italian Grosseto în urmă cu aproape două luni a fost găsită și este bine, a anunțat presa locală astăzi, 6 octombrie 2020. Vestea cea bună a fost confirmată și de mama fetei, care a precizat că a fost găsită în localitatea menționată mai sus unde familia de români este rezidentă, dar și de avocatul familiei, Alessandro Risaliti.

Elena Miruna Nemțeanu, 17 ani

„Da, am găsit-o. Este bine. Era aici, la Grosseto”, sunt primele și, deocamdată, singurele cuvinte declarate presei de către Mihaela, mama adolescentei de 17 ani.

Din primele informații apărute în spațiul public reiese că agenții de la Poliția de Stat, coordonați de procurorul Salvatore Ferraro, au dat buzna în jurul orei 19:00 din seara zilei de luni, 5 octombrie 2020, într-o locuință situată în apropierea centrului istoric al orașului. Conform celor relatate de televiziunea locală Tv9 Telemaremma, Elena nu era singură în acea locuință, ci cu un grup de persoane, iar polițiștii au „eliberat-o” și au condus-o apoi la spitalul Misericordia din Grosseto unde a petrecut noapte împreună cu mama ei.

Momentan nu s-au făcut publice mai multe detaliile despre condițiile în care a fost găsită sau dacă Elena a fost ținută acolo împotriva voinței ei. Cert este că persoanele cu care se afla în acea locuință urmează să fie investigate de autoritățile locale pentru a stabili dacă sunt responsabile în vreun fel de dispariția tinerei noastre conaționale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Elena Miruna Nemțeanu a dispărut din locuința ei situată pe via Lombardia din Grosseto (Toscana) în jurul orei 20:30 din data de 7 august 2020 și nu luase cu ea telefonul mobil. Familia adolescentei, compusă din mama, tatăl și fratele ei mai mic, au apelat atât la presa locală, cât și la bine-cunoscuta emisiune TV „Chi l’ha visto?” pentru a găsi-o pe tânăra de 17 ani. Au trecut aproape două luni de atunci, timp în care familia ei a trăit un coșmar, neștiind dacă mai este vie sau nu, dacă a fost luată cu forța de cineva sau a plecat de bună voie.

Cu toate acestea, familia nu și-a pierdut speranța că va fi găsită, iar eforturile polițiștilor italieni nu au fost în van. Mama Elenei a ținut să le mulțumească acestora pentru profesionalismul de care au dat dovadă în acest caz și a precizat că fiica ei este bine, iar asta e tot ce contează în acest moment.