Româncă bolnavă de cancer în Italia: „Am avut parte de un miracol”

După o luptă lungă și epuizantă cu un tip rar de cancer, Elena Alexiu, originară din România, și-a găsit refugiul și sprijinul în tratamentul de la Centrul Național de Adroterapie Oncologică (CNAO) din Italia, cu sediul la Pavia.

Povestea ei, însă, este mult mai mult decât o bătălie pentru viață, ea reprezintă o demonstrație despre dragoste, speranță și puterea de a înfrunta această boală nemiloasă.

Ajutată să învingă boala de cei de la CNAO, ea este sigură că a avut parte de un miracol, relatează Il Giorno.

photo_2023-09-10_11-50-19

Elena trăiește în Italia de peste 17 ani, este căsătorită cu un bărbat italian și are doi copii, de 14 și 7 ani

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționala noastră s-a îmbolnăvit de cancer după nașterea celui de-al doilea copil, dar boala nu a fost ușor de descoperit.

După multiple vizite la doctori care nu i-au oferit un răspuns concret, o rezonanță magnetică efectuată în 2021 a dezvăluit un diagnostic teribil: cancer vulvar (adenocarcinom), care afectează organele genitale externe ale femeii.

Acesta este un tip de cancer extrem de rar, cunoscut pentru rezistența sa la radioterapie și chimioterapie. Medicii specializați care au urmărit cazul Elenei au decis să ceară ajutor la CNAO.

La Centrul Național de Adroterapie Oncologică, Elena a fost supusă unui regim intensiv de adroterapie, incluzând 35 de ședințe, din care 8 cu ioni de carbon și 27 cu protoni.

Rezultatele primelor controale au fost încurajatoare, iar durerea pe care Elena o simțea a dispărut treptat.

„Când am aflat de cancer, aveam 43 de ani. Chiar dacă boala nu se răspândise, dacă ar fi fost activată, m-ar fi putut ucide în câteva luni. La CNAO, simt că pentru mine s-a produs un mic miracol”, a spus femeia româncă.

În lupta sa împotriva bolii, Elena nu a fost singură. Soțul ei a fost pilonul central, susținând-o constant:

„În momentele cele mai dificile, el s-a ocupat de mine și de copiii noștri. A luptat alături de mine și nu s-a dat bătut. Chiar și după operațiile pe care le-am suferit, cu o singură privire sau cuvinte pline de dragoste, reușește să mă facă să mă simt frumoasă”, a adăugat Elena.

În semn de recunoștință și pentru a crește gradul de conștientizare al publicului, pe 24 septembrie 2023, în cadrul evenimentului CorriPavia, CNAO, împreună cu San Matteo, Maugeri și Ats, va organiza o campanie de sensibilizare.

Chiar dacă Elena nu va putea fi prezentă din cauza unor angajamente de familie, ea susține inițiativa cu toată inima: „Voi fi acolo cu gândul și cu sufletul, chiar dacă fizic voi fi în altă parte”, a spus Elena Alexiu.

Distribuie acest articol