Elena este căutată în continuare, dispărută în Italia de 8 zile. Mama: „Ne rugăm în fiecare zi”

Nici urmă de tânăra română din Italia, în vârstă de numai 17 ani, care în data de 8 august 2020 și-a părăsit domiciliul situat pe via Lombardia din Grossetto, în regiunea Toscana și nu se mai știe nimic de ea de atunci. Fotografia și datele conaționalei noastre au fost publicate, de asemenea, și pe site-ul binecunoscutei emisiuni „Chi l’ha visto?”, iar mama tinerei dispărute se roagă îngrijorată zi de zi ca fiica ei să fie găsită în viață și sănătoasă.

„Ne rugăm mult, în fiecare sfântă zi, dar au trecut prea multe zile. Prea multe…”, a declarat Mihaela, mama tinerei de 17 ani, citată de ziarul Il Tirreno. Familia Nemțeanu trăiește în Italia de mai bine de 20 de ani, iar alături de mama Elenei trăiesc zilnic cu aceeași grijă și tatăl ei, precum și fratele ei, în vârstă de 14 ani.

Elena Miruna Nemțeanu, 17 ani. Foto: Il Tirreno

Adolescenta româncă se pare că a ieșit, pe ascuns, din casă în jurul orei 20:30 din data de 8 august. Mama ei spăla vasele, în timp ce tatăl se afla pe balcon. Fata nu a luat cu ea nici telefonul mobil și nici bani, ci doar un parfum pe care mama ei l-a cumpărat cu câteva zile înainte, mai precizează sursa citată.

Familia Elenei nu-și explică gestul acesteia. Nu au existat discuții aprinse între ei, iar tânăra părea liniștită. Când și-au dat seama că a dispărut, părinții au depus imediat plângere la carabinieri, dar cazul a fost făcut public de autorități abia după 3 zile, la insistența familiei de români.

Anchetatorii iau acum în calcul toate posibilitățile, începând cu cea ca în dispariția tinerei de 17 ani să fie implicat fostul ei iubit, un tânăr de 19 ani, de naționalitatea română și el. Conform celor relatate de mama Elenei, băiatul cu care fiica ei a avut o relație era extrem de gelos.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu o lăsa să iasă cu prietenele ei și nici să poarte haine mulate pe corp. Îi cerea să-i trimită o fotografie de fiecare dată când ieșea singură pentru a vedea cum era îmbrăcată”, a povestit mama fetei pentru Il Tirreno.

Potrivit sursei citate, în telefonul Elenei investigatorii au găsit mesaje care indicau un fel de „plan de fugă în România”. Cu toate acestea, fostul iubit al tinerei nu a părăsit localitatea Grosseto nici măcar o zi de atunci și a mers la muncă zi de zi. Interogat de autorități, băiatul a declarat că s-a despărțit de Elena în urmă cu o lună și nu a mai vorbit cu ea de circa o săptămână.

Prefectura din Grosseto a activat protocoalele pentru căutarea persoanelor dispărute, făcând un apel și prin intermediul emisiunii italiene „Chi l’ha visto?” pentru a cere ajutorul populației în găsirea tinerei românce de 17 ani.

Elena Miruna Nemteanu s-a născut pe 24 iunie 2003, are aproximativ 1 metru și 65 de centimetri înălțime, părul lung, șaten și ochi căprui. În momentul dispariției era îmbrăcată cu rochia din fotografia de mai jos.

Elena Miruna Nemțeanu, 17 ani

Oricine are informații despre tânăra noastră conațională, este rugat să sune la 112.

Pe același subiect: