Elena și fiul de 6 ani morți în Italia, niște escroci încearcă să profite de durerea familiei. „Noi nu cerem nimic!”

La jumătate de an după tragedia care a lovit familia Elenei, românca din Italia care a murit la Velletri (provincia Roma din Lazio) împreună cu fiul ei, durerea pare să nu mai aibă sfârșit și, pe lângă faptul că încă mai așteaptă să-i poată îngropa, acum se luptă și cu niște escroci care cer bani pentru repatriere în numele rudelor.

Originară din Udești, județul Suceava, Elena Cătălina Pînzaru avea numai 36 de ani la momentul tragediei și alături de ea și-a pierdut viața și fiul acesteia, Francesco, care avea 6 anișori.

Cei doi erau cazați într-o structură care aparține Parohiei San Martino din Velletri, gestionată de asociația San Girolamo Emiliani, după ce tânăra mamă, care lucra ca îngrijitoare de bătrâni, a pierdut locul de muncă și nu și-a mai permis o locuință.

În seara zilei de 13 decembrie 2020, Elena a aprins o sobă pe gaz din camera în care locuiau pentru a se încălzi și foarte probabil a adormit cu ea aprinsă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În dimineața următoare, o persoană la care lucra ocazional a încercat să o contacteze, dar aceasta nu răspundea la telefon, motiv pentru care au fost alertate forțele de ordine, scria la acea dată ziarul Il Messaggero.

Când au pătruns în camera femeii, polițiștii au găsit-o pe aceasta și pe fiul ei fără viață, în pat. Ipoteza anchetatorilor fiind că flacăra de la sobă s-a stins în timpul nopții, dar gazul a continuat să iasă, provocându-le astfel decesul în timp ce dormeau.

Polițiștii interveniți la fața locului pentru verificări. Foto: Luciano Sciurba/Il Messaggero

Parchetul din Roma a deschis o anchetă care, la aproape 6 luni de atunci, încă se mai află în curs de desfășurare, iar autoritățile locale nu permit ridicarea de la morgă a celor două trupuri neînsuflețite.

Mama, precum și frații Elenei, așteaptă ziua în care vor putea să organizeze o înmormântare creștinească pentru aceasta și fiul ei, aceștia plătind deja toate costurile pentru repatrierea corpurilor în țară imediat după dramaticul eveniment.

De parcă durerea cu care se confruntă din cauza tragediei nu ar fi de ajuns, familia victimelor este nevoită să se lupte acum și cu niște escroci care au organizat o strângere de fonduri pe Facebook, iar informațiile au fost preluate și mediatizate de mai multe site-uri de știri din România fără a fi verificate.

Niște escroci încearcă să facă bani profitând de această tragedie. Foto: Facebook

„Noi am plătit totul încă din luna decembrie, dar nu i-am putut aduce acasă pentru că ancheta a durat foarte mult. Sperăm să se rezolve totul pentru că mama suferă foarte mult că nu poate să o înmormânteze. Și parcă nu era totul destul, niște tipi din Constanța au făcut un cont fals pe Facebook prin care solicitau ajutor pentru aducerea celor două sicrie acasă. Am anunțat că datele sunt false, iar noi nu cerem nimic”, a povestit Emanuel P., fratele femeii decedate, pentru ziarul Obiectiv de Suceava.