Elevă româncă născută și crescută în Italia, singura care a obținut media 10 la bacalaureat în județul Galați

Laura Stoicu, o tânără de 19 ani născută și crescută în Italia, este singura absolventă din județul Galați care a obținut media 10 la examenul de bacalaureat în 2023. Ea a absolvit Colegiul Național Mihail Kogălniceanu și trăiește cu părinții în județul Galați, informează Adevărul.

Laura a revenit în țară definitiv la vârsta de 7 ani. Născută și crescută în Italia până la acea vârstă, s-a mutat cu părinții în localitatea Smârdan, din județul Galați. Anul acesta a susținut examenul de bacalaureat și a fost singura din județ care a obținut nota 10 la toate probele.

index (5)
Laura Stoicu. Sursa foto: Facebook

Visează să devină medic și să profeseze în România. În această vară, intenționează să viziteze Italia, țara natală unde a copilărit.

„Rețeta mea pentru un zece perfect înseamnă încredere, învățare la timp și în primul rând, încredere. Cred că acest lucru contează foarte mult. Vreau să studiez la Facultatea de Medicină din Iași. În viitor, îmi doresc să rămân în țară. În această vacanță, mi-aș dori să merg în Italia, unde m-am născut și unde nu am mai fost de mult timp, de aproximativ 8 ani. În Sardinia, pe insula Sardinia”, a declarat Laura Stoicu.

Dana Bălăuță, directorul adjunct al Colegiului Național Mihail Kogălniceanu, a felicitat-o pe Laura pentru performanța sa, spunând:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Suntem foarte mândri. Laura este o elevă excepțională, a fost șefa promoției. A muncit din greu și ne bucurăm foarte mult pentru ea.”

Și primarul comunei Smârdan, Silviu Zinică, a felicitat-o pe Laura:

„Vestea bună a zilei. Singura medie de 10 la Bacalaureatul din acest an aparține unei domnișoare din comuna Smârdan. Felicitări și mult succes pe mai departe! Felicitări, de asemenea, părinților și cadrelor didactice!”

Ministerul Educației a publicat luni, 3 iulie, rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie/iulie, înainte de contestații.

Rata de promovabilitate a fost de 72,8%, menținându-se peste 70% pentru al doilea an consecutiv. În total, 56 de candidați au obținut media 10 la examenul de bacalaureat în România.