Emilian, fiul românilor morți în accidentul din Italia: „M-am trezit dintr-odată fără familie”

Tragedie greu de imaginat într-o familie de români din Italia al cărui unic supraviețuitor este Emilian Celin Ciobanu, în vârstă de 19 ani, rezident la Jesolo, o localitate la aproximativ 50 de km de Veneția.

În seara târzie a zilei de duminică, 7 noiembrie, Emilian și-a pierdut mama, tatăl și pe sora sa, în vârstă de 21 de ani. „M-am trezit dintr-odată fără familie”, a declarat băiatul într-un interviu pentru Rai News.

Duminică seara Emilian s-a dus liniștit la culcare. Părinții săi, tatăl Francisc, în vârstă de 45 de ani și mama Tatiana, de 40 de ani, plecaseră la gara din Mestre pentru a o lua pe sora lui, Diana Francesca, de 21 de ani, care se întorcea după un weekend petrecut la rudele din Toscana.

O familie liniștită, o familie normală care în schimb a fost distrusă în numai câteva secunde. Vieți sfârșite mult prea devreme și un tânăr care va trebui să trăiască mult timp cu această durere în suflet.

„Pe la ora 2.00 noaptea m-au trezit carabinierii, au venit acasă și mi-au spus: ‘Condoleanțe, părinții tăi au murit’”, a povestit Emilian pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Accidentul s-a produs în jurul orei 23.30, pe teritoriul localității Portegrandi, comuna Quarto d’Altino. Un autoturism Toyota Yaris a intrat pe contrasens și a lovit în plin mașina românilor noștri, un Ford Focus.

Mașina în care și-a pierdut viața familia Ciobanu. Tatăl, mama și fiica în vârstă de 21 de ani

Conaționalii noștri și-au pierdut pe loc viața. La scurt timp după sosirea ambulanței a murit și femeia care conducea cel de-al doilea vehicul: Jyotika Piaser, de origine indiană, în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul la Mestre.

Familia Ciobanu era de mult timp în Italia, dar la Jesolo s-au stabilit de circa un an. „Mama mea lucra la Veneția, ca femeie la curățenie, iar tatăl meu era șomer, avusese un accident la locul de muncă și avea probleme la un braț”, a spus tânărul pentru Antenna Tre.

Emilian, unicul supraviețuitor al familiei, a fost de acord ca organele celor decedați să fie donate. „Tatăl meu deja îl auzisem că era de acord cu donarea de organe, mama și sora mea, nu știu, dar ele voiau mereu să facă bine celorlalți, deci am fost de acord cu donarea de organe.”

Tânărul român este încă elev la Institutul Tehnic Pacinotti din Mestre, dar deja se gândește să își găsească un loc de muncă, pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. „Va trebui să-mi găsesc un loc de muncă, am de plătit chiria casei, dar aș vrea să termin și școala”, a mărturisit băiatul.

Familia Ciobanu era originară din comuna Hălăucești, județul Iași, iar Emilian are intenția de a repatria corpurile neînsuflețite ale părinților săi și ale surorii. „Părinții mei sigur ar fi vrut să fie înmormântați în România”, a mai spus tânărul.