Emoționanta înmormântare a șoferului român de TIR ucis în străinătate cu un capac de canalizare

Gheorghe Țibil, șoferul român care a fost ucis în Belgia de un capac de canalizare aruncat de pe un pod, a fost înmormântat în România în cursul zilei de duminică, 19 mai 2024.

tibil-ghe

Tragedia a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, pe autostrada E42, în apropiere de localitatea Héron din Belgia.

Cinci indivizi – trei adulți și doi minori – au aruncat capacul de canalizare de pe un pod, acesta lovind parbrizul TIR-ului condus de bărbatul român, în vârstă de 50 de ani, provocând moartea bărbatului român.

În cabină cu el se afla și soția lui, aceasta reușind ca prin minune să oprească TIR-ul în siguranță. Gheorghe, însă, a murit sub privirea îngrozită a partenerei sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Incidentul a șocat comunitatea și a stârnit o mare tristețe în rândul celor care l-au cunoscut pe conaționalul nostru, care era angajat al unei firme de transport din Spania.

La funeraliile din România au participat numeroase persoane care au dorit să-i aducă un ultim omagiu.

Ca un gest simbolic legat de profesia sa, sicriul lui Gheorghe Țibil a fost transportat la cimitir în spatele unui cap tractor decorat cu flori și o mare fotografie a acestuia.

Această ceremonie a subliniat respectul și recunoștința față de munca pe care el a depus-o de-a lungul vieții sale.

Moartea lui Gheorghe Țibil a generat un val de emoție și solidaritate atât în România, cât și în comunitățile de transportatori din alte țări, subliniind riscurile și sacrificiile pe care le implică această profesie.