Trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar a fost găsit. Se afla la 500 de metri de locul unde a fost luat de viitură

Corpul lui Cristian Molnar, tânărul român luat de viitură în Italia alături de iubita sa, Bianca Doroș, și o altă prietenă, Patrizia Cormoș, a fost găsit astăzi, 23 iunie 2024, în râul Natisone, aproape de locul unde fuseseră descoperite și trupurile celor două fete.

cristian-molnar-202406231822
Cristian Molnar, 25 de ani.

Căutările tânărului nostru conațional, în vârstă de 25 de ani și rezident în Austria, au durat 23 de zile, relatează presa italiană.

În ziua tragediei, la data de 31 mai, cei trei prieteni se aflau în albia râului Natisone, pe teritoriul localității Premariacco din provincia Udine, pentru a face câteva fotografii.

Din cauza precipitațiilor intense din zilele precedente, nivelul apei a crescut rapid și i-a luat prin surprindere pe tinerii români care, îmbrățișați fiind, au fost luați de curenții puternici ai râului.

Pompierii și voluntarii s-au mobilizat imediat, iar căutările au continuat fără întrerupere de atunci.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La data de 2 iunie, au fost descoperite corpurile Biancăi și Patriziei, în vârstă de 23, respectiv 20 de ani, la câteva sute de metri distanță de locul dispariției.

patrizia-bianca-20240623
Patrizia Cormoș, stânga, și Bianca Doboș, dreapta.

Corpul neînsuflețit al lui Cristian a fost găsit însă abia astăzi, într-o zonă greu accesibilă a râului, sub un pietroi mare care era acoperit de crengi și vegetație, la circa 500 de metri de locul în care cei trei tineri români au fost luați de ape, informează ziarul La Repubblica.

Reprezentanții autorităților locale au declarat că „este aproape imposibil să intri în acele locuri când apa are anumite debite. Cristian a fost găsit sub un bolovan enorm, într-o galerie, acoperit de lemne. În sfârșit, acești pompieri extraordinari au reușit să observe ceva sub apă, unde a rămas până astăzi.”

Comunitatea locală a fost profund afectată de această tragedie. La ora 15:00, clopotele bisericilor din Premariacco și satele învecinate au bătut a doliu.

„Nu avem niciun dubiu că este el”, au mai spus autoritățile, adăugând că „pentru douăzeci și trei de zile, salvatorii nu și-au pierdut niciodată speranța de a-l găsi pe băiatul înghițit de furia râului Natisone. Nu s-au oprit niciodată, nu s-au dat bătuți.”

Fratele lui Cristian, Petru, a fost alături de echipele de salvare în tot acest timp, implorându-i să continue căutările:

„Nu vă opriți, fratele meu este încă în viață”, a repetat el de nenumărate ori.

145808208-32a7959c-70b3-4ea5-ac36-8d8f79910c9d (1)
Fratele lui Cristian, Petru, în tricou verde. Sursă foto: Il Messaggero Veneto.

În cele din urmă, după ce nivelul apei a scăzut în ultimele zile, trupul lui Cristian a fost găsit.

În urma tragediei, autoritățile investighează modul în care au fost gestionate apelurile de urgență făcute de Patrizia Cormos către numărul 112.

Patrizia a sunat de patru ori la 112, însă ajutorul a venit prea târziu. Ancheta se concentrează pe modul de activare a echipelor de salvare și pe răspunsul operatorilor de la centrul de urgență.

„Pompierii și voluntarii au căutat cu dârzenie în fiecare zi, inclusiv duminica”, au mai transmis autoritățile locale.

Cazul rămâne deschis, iar autoritățile continuă să adune mărturii și dovezi pentru a înțelege pe deplin circumstanțele tragicei întâmplări.