Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, concert de colinde și cântece tradiționale

Devenit o frumoasă tradiție, concertul de colinde și cântece tradiționale organizat la 30 noiembrie 2019 de către Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, a adus numeroși participanți la Mânăstirea Benedictină „Santa Cecilia” din Roma, gazda evenimentului, se arată pe pagina Facebook a Ambasadei României în Italia.

Cele șase grupuri corale – „Sfântul Dionisie Exiguul”, corul Colegiului Pontifical Pio Romeno, „Sfântul Potițiu”, „Arpeggio”, „Sfânta Cecilia” și „Sfântul Roman Melodul” au oferit, prin piesele interpretate, bucuria prilejuită de Ziua Națională a României și de apropierea sărbătorilor de iarnă, celebrând, totodată, și Anul omagial dedicat satului românesc. Un moment solemn și emoționant a fost intonarea, de către toți cei prezenți, a Imnului național al României: „Deșteaptă-te române”.

- Continuarea după publicitate -

Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a participat la eveniment, transmițând aprecierea sa pentru rolul comunității creștine și al Bisericii în păstrarea tradițiilor, promovarea comuniunii și a solidarității.