Eroare medicală incredibilă în Italia: Unui bărbat i-a fost tăiat penisul pentru a fi salvat de cancer, dar nu avea nicio tumoare

Un caz incredibil de malpraxis din Italia a ajuns în sala de judecată după ce un medic urolog i-a amputat penisul unui pacient pentru a-l salva de cancer

Bărbatul operat nu avea nicio tumoare în zona genitală însă, ci suferea de o infecție pentru care ar fi fost de ajuns un tratament medicamentos, conform celor relatate de Corriere di Arezzo.

Coșmarul victimei acestei erori medicale a început în luna octombrie 2018, când un bărbat de 64 de ani s-a prezentat la un medic urolog, în vârstă de 30 de ani, la spitalul San Donato din Arezzo, plângându-se de o problemă de natură intimă.

În urma consultațiilor efectuate, medicul a stabilit că pacientul are o tumoare și că soluția pentru a împiedica celulele canceroase să se extindă în tot corpul este să-i amputeze o porțiune din penis.

Faptul cel mai grav este că medicul a luat această decizie fără a supune pacientul unei biopsii pentru a fi sută la sută sigur că este prezentă într-adevăr o tumoare, ci l-a programat pentru operație.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, la data de 13 noiembrie 2018, italianul de 64 de ani, la acea vreme, a fost supus amputării organului genital și se credea salvat de cancer.

După operație însă, cadrele medicale de la spitalul San Donato au efectuat un examen histopatologic de rutină asupra porțiunii tăiate din organul pacientului și, spre uimirea tuturor, nu a fost găsită nici urmă de tumoare.

Rezultatele analizelor au arătat, de fapt, că bărbatul suferea de sifilis, o infecție de natură bacteriană pentru care tratamentul recomandat în toate stadiile bolii este cu antibiotic, în speță, penicilină.

Bărbatul italian se plânge acum de o invaliditate permanentă care i-a limitat capacitatea de a întreține relații intime și în urmă căreia urinarea a devenit o problemă pentru el.

O daună considerată foarte gravă, care ar fi putut fi evitată prin efectuarea de analize detaliate și prescrierea unui tratament adecvat pentru a combate și rezolva boala reală de care suferea pacientul. 

Judecătoarea Giulia Soldini de la Tribunalul din Arezzo a decis ca medicul urolog să fie trimis în judecată pe plan penal, în timp ce pe plan civil a fost chemată în tribunal agenția de sănătate USL Toscana Sud Est.

Avocatul Gianmarco Bianchi, care reprezintă pacientul, a cerut în instanță o sumă considerabilă drept despăgubire pentru daunele suferite de bărbatul italian.