Român arestat în Italia, încasa lunar pensia mamei decedată cu 4 ani în urmă și a eludat statul cu peste 3 milioane de euro

Un român în vârstă de 46 de ani, Cosar Aurel, a fost arestat la Genova cu acuzația de fraudă și eludare fiscală prin neplata taxelor și impozitelor către statul italian. Prejudiciul se ridică la o valoare de 3 milioane și șase sute de mii de euro. În timpul anchetei s-a descoperit că bărbatul încasa lunar și pensia de invaliditate a mamei decedate în urmă cu 4 ani, scrie pe site-ul Gărzii de Finanțe italiene.

Alte șase persoane sunt cercetate în acest caz

Ancheta a început după ce polițiștii italieni au observat mai multe autoturisme luxoase parcate în zona cartierului Albaro din Genova: Porsche, Bentley, BMW, Audi, Range Rover și Mercedes, toate înregistrate în România și Germania.

Mașinile erau toate înmatriculate pe numele unor societăți străine inexistente, dar imputabile suspectului. Acest truc i-ar fi permis românului să scape de plata impozitelor pentru exorbitanta sumă de 3,6 milioane de euro. Autoturismele intrau în posesia antreprenorilor și profesioniștilor genovezi prin documente de închiriere false. Au fost anchetate șase persoane, inclusiv antreprenori renumiți, medici și alți profesioniști.

Potrivit anchetatorilor, Aurel Cosar ar fi de asemenea un escroc în serie: vindea mașini de lux prin intermediul unor portaluri web bine cunoscute, dar dispărea imediat după ce primea banii de avans.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ultimul an, zece persoane au fost înșelate în acest mod, pentru un total de 80.000 de euro. Banii au fost cheltuiți apoi pentru vacanțe de lux în Cormayeur, Chamonix și Sharm el-Sheikh.

De asemenea, Cosar Aurel a primit începând din anul 2010 de la INPS circa 90.000 de euro reprezentând pensia de invaliditate a mamei sale, care avea o rezidență formală la Genova. Banii ajungeau într-un cont pe numele femeii, dar în realitate fiul avea o procură cu care putea face operații în contul respectiv. Mai mult de atât, mama lui Cosar a decedat în anul 2017, în România, dar el a continuat să primească banii de pensie deoarece nu a semnalat la INPS moartea femeii.

Garda de Finanțe a confiscat patru mașini de lux pentru o valoare de 400.000 de euro.

Distribuie acest articol